BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL

CHP'li başkanvekili baro için istifa etti

Denizli'de CHP'li Grup Başkanvekili baro seçimleri için istifa etti

Abone ol
Denizli Belediye Meclisi'nde iki yıldır CHP Gurup Başkanvekili olarak görev yapan Müjdat İlhan, baro başkanlığı seçiminde aday olmak için görevinden istifa etti.

Denizli Belediye Meclisi nisan ayı 4. toplantısı Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Gündem görüşmeleri başlamadan önce söz alan Müjdat İlhan, "29 Mart 2009 seçiminden bu güne mecliste CHP Grup Sözcüsü olarak görev yapıyordum.

Baro Başkanı'mız Adil Demir'in CHP'den milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardından baromuz mayıs ayı başında genel kurul yapma kararı aldı. Ben de baro başkanlığına aday olmaya karar verdim. Hukukun üstünlüğünün sağlanmasında barolar önemli yer tutmaktadır. Baro başkanlığına aday olurken, tüm emek ve enerjimi baro çalışmalarına harcamak ve bir meslek örgütü olan baroyu siyasi etkilerden uzak tutmak düşüncesi ile iki yıldır sürdürdüğüm meclis üyeliği görevimden istifa ediyorum." dedi
Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP Grup Başkanvekili Müjdat İlhan'la görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Meclisimiz çatısı altında 2 yıl kendisiyle uyumlu çalıştık. Kendisinin ayrılması bir kayıptır. Çıktığı yolda başarılar diliyorum. İnşallah kendisi için kazanım olur." diye konuştu.

İstifa dilekçesini Belediye Başkanı Osman Zolan'a teslim eden Müjdat İlhan, meclis üyeleriyle de vedalaşarak salondan ayrıldı. Görevinden istifa eden Müjdat İlhan'ın yerine yedek üye Özcan Dama görev alacak.