BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Körfez ülkeleri vizede kolaylık istiyor

Turizm sezonuna kısa bir süre kala tur operatörleri vize konusunda kolaylık istedi

Abone ol
Körfez ülkeleri tur operatörleri ve turizm acentaları, sezon öncesi düzenlenen tanıtım gezisine katılmak üzere Bursa'ya geldi. Bursa Valiliği ve Türk Hava Yolları'nın işbirliği ile gerçekleştirilen program kapsamında kente gelen turizmciler, özellikle hizmet içi ve bakıcıları başta olmak üzere vize kolaylığı istedi.

Bursa'ya gelen heyet adına basın açıklaması yapan Suudi Arabistan Travel Consultant firmasından Zeeshan Saeed, Arap turistlerin hizmetçi ve bakıcıları için vize kolaylığı istedi.
Genelde Arap ülkelerinden gelen turistlerin İstanbul'u tercih ettiklerini anlatan Zeeshan Saeed, "Bu ziyaretin Bursa turizmine önemli katkısı olacaktır. Bu gezi ile Bursa'nın tanıtımı yapılacak. Yurt dışında çalışan acentelerin Bursa'yı daha iyi tanıması ve anlatması sağlanacaktır." dedi.

Bursa'yı çok beğendiklerinin altını çizen Saeed, şunları söyledi: "Ayrıca medya bakımından da Türkiye çok iyi tanıtılmaya başladı. Bu da Bursa, Antalya ve İzmir gibi İstanbul dışındaki şehirlerinde ön plana çıkmasına katkı sağlıyor."

Arap ülkeleri için özellikle helal yemek konusunun Türkiye'yi ön plana çıkardığının altını çizen Zeeshan Saeed, ayrıca otel ve konaklama konusunda da Türkiye'nin daha iyi olduğunu ve ön plana çıktığını bildirdi.

"RAMAZAN TURİST SAYISINI ARTIRIR"

Bu yılki Ramazan ayının yaz ayına denk geldiğinin altını çizen Zeeshan Saeed, şunları söyledi: "Bu yıl Ramazan ayı tam sezon ortasına gelecek. Bu nedenle Türkiye'ye Körfez ülkelerinden daha fazla turist gelecektir. Çünkü Ramazan ayının yazın tam ortasına gelmesi nedeni ile hem öncesinde, hem sonrasında yoğun turist gelecektir." dedi.

"VEZELER KOLAYLAŞTIRILSIN"

Türkiye ziyaretleri ve konaklama gibi konularda sıkıntı yaşamadıklarının altını çizen Zeeshan Saeed, "Ancak tek sıkıntımız vize. Vize alamadıkları için Körfez ve Arap ülkelerinden gelen turistlerin yarısından çoğu geri dönüyor. Eğer bu kolaylaştırılırsa turist sayısı iki katına çıkabilir. Ayrıca, Pakistan, Filipinler ve Endonezya gibi Körfez ülkelerinden gelen misafirlerimiz, daha çok yanlarında hizmetçilerini ve bakıcılarını da getiriyor. Ancak başta hizmetçileri ve bakıcıları olmak üzere vize alamadıkları için rezervasyonlarını iptal ediyorlar." şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

Orta Doğu'da yaşanan krizin Türkiye'yi nasıl etkileyeceği konusunda ise Zeeshan Saeed, "Orta Doğu'da yaşanan kriz, aksine Türkiye'ye yarayacaktır. Çünkü Bahreyn ve Libya gibi Arap ülkelerinden karşılıklı yaşanan seyahat kısıtlanınca, turist Türkiye'ye kayacaktır. Bu da Türkiye'nin lehine bir durumdur." şeklinde yorumda bulundu.

"BU SEZON YÜZDE 35'LİK ARTIŞ BEKLİYORUZ"

Körfez ülkelerinden gelen turizmcilere eşlik eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu eski Başkanı ve turizmci Hasan Erdem ise bu yılki sezonda en az yüzde 35'lik bir artış beklediklerini kaydetti.

Her sene yaz sezonu öncesinde İnfo amaçlı Arapların en çok tercih ettiği yerlere yönelik geziler düzenlendiğini hatırlatan Hasan Erdem, "Bu tür geziler ile tur operatörleri geliyor ve Türkiye'nin önemli turistik mekanlarını gezip görüyor. Bu gezi de onlardan biri. Valiliğimizin de desteği bu geziyi daha da olumlu kıldı. Bu geziler, Bursa turizmi için çok olumlu oldu." dedi.

Dubai'de düzenlenecek fuar öncesinde, bu gezinin olumlu olduğunu aktaran Erdem, "Bu yıl daha verimli bir sezon bekliyoruz. Bu sezon yüzde 35'lik bir artış bekliyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.