BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin vicdanını yaralayan rapor

İstanbul'da okulda hayatını kaybeden Efe için hazırlanan rapor yürek sızlattı!

Abone ol
Okul tuvaletinin lavabosunun kırılması sonucu hayatını kaybeden Efe Boz'un ölümüyle ilgili hazırlanan rapor saç baş yoldurttu! İstanbul Valiliği'nin talimatıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma raporuna göre Efe'yi öldüren şey ihmal değil yaramazlığı!

Geçen yıl okul tuvaletinde lavabonun kırılması sonucu boğazı kesilerek ölen Efe Boz’un ölümüyle ilgili Valilik ve Milli Eğitim’den yapılan savunmada, “Olayın çocuğun yaramaz olmasından kaynaklandığı” belirtildi. 

Efe Boz, 10 ay önce okuduğu anasınıfının tuvaletinde üzerine düşen lavabo sonucu hayatını kaybetmişti. Üstelik minik Efe, olay sırasında yalnızdı.

Olayda ihmal olduğu gerekçesiyle Boz ailesi, İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü alehine açtığı davada "ilginç" bir savunma geldi.

Efe Boz'un “yaramaz bir çocuk” olduğu belirtilen savunmada, “lavaboya tutunduğu, hoplayıp zıpladığı belki aynaya bakmak için lavabonun üzerine bile çıktığı” yazdı.
6 yaşında hayata gözlerini yuman Efe’nin ailesi, savunmaya tepki gösterdi.

EFE'NİN ANNESİ: ÖLÜMÜ HAKETMİŞ DİYORLAR

Efe Boz’un annesi Nurdan Boz, şunları söyledi:

“Ben Efe’yi devlete teslim ettim. Sabah 9’u 5 geçe bıraktım, 3 saat sonra morgdan teslim aldım. Nasıl ihmal yok, nasıl kusur yok? Tabii ki ihmal var. Oğlumun yalnız gönderilmesi başlı başına suç. Ama bunların hiçbirini kabul etmiyorlar. Yaşıtlarına göre biraz daha iri bir çocuk olduğu için lavaboya çıkmış, hoplamış, zıplamış... Yani Efe ölümü haketmiş.”

VALİLİK SESSİZ

İstanbul Valiliği, konuya ilşkin açıklama yapmazken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise böyle bir belge olmadığını savundu.

BABASI ANKARA'YA YÜRÜYECEK

Efe Boz'un babası Kemal Boz, pazartesi günü protesto amacıyla tek başına Ankara'ya yürümeye başlayacak.