BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkan esnafa silah çekti

Marmaris'te CHP'li belediye başkanının turizm sezonu öncesi bar denetimi karakolda bitti.

Abone ol

Marmaris'te barları denetlemeye çıkan CHP'li belediye başkanı ve korumaları ile haklarında mühürleme ve yıkım kararı verilen iki işletmenin sahibi ve görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

NTV'de yer alan habere göre küfürlü kavgada silahlar çekildi. Başkan Acar 50-60 kişilik grupların kendilerine saldırdığını iddia etti.

BELEDİYE BAŞKANININ SALDIRISINA UĞRADIM

Daha denetimin başında bir disco sahibi yakınlarına telefon açtı ve "Dükkandayım, belediye başkanının saldırısına uğradım. Herkes gelsin buraya. Temizleneceksiniz hepiniz diyor başkan" dedi.

Belediye Başkanı Ali Acar'ın belediye görevlileriyle çıktığı barlar sokağı denetimi böyle başladı. Bir gün önce mühürlenen bir disconun sahibi, başkan Acar'a hakaret edince devreye korumalar girdi ve gerginlik iyice arttı.

Gerginlik sırasında bar görevlilerinden biri "Marmaris'in belediye başkanı tabanca çekti bize" diye bağırdı. Polis tarafları yatıştırmakta zorlandı, yaşanan gerginliğin ardından başkan Acar ekibiyle barlar sokağındaki bir başka mekana geçti.

TARAFLAR BİRBİRİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Bu kez de başkanın karşısına, yıkım kararı verilen bir gece kulübünün sahibi çıktı. Olaylı denetim polis merkezinde bitti. Hem başkan hem de bar sahipleri birbirlerinden şikayetçi oldu.

BELEDİYE BAŞKANI NE DEDİ?

Gergin geçen günün ardından bir basın açıklaması yapan Acar, büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi. Başkan, şunları söyledi:
"Bir anda değişik insanları da çağırarak 50-60 kişilik ekip haline geldiler, küfürler hakaretler yapıldı. Haketmediğimiz sözlerde bulunuldu."