BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  EKONOMİ

7 milyon dolarlık marina hizmete girdi

Türkiye'nin 30. marinası Antalya'nın Alanya ilçesinde hizmete girdi.

Abone ol

Projesi 1990'lı yıllarda hazırlanan ve 2 yıl önce yapılan ihale ile özelleştirilen, Dinek Mahallesi Akhan mevkisinde inşa edilen Alanya Marina'daki çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık bir yıl önce kısıtlı şekilde hizmet veren Alanya Marina, çalışmaların tamamlanmasının ardından tüm üniteleriyle hizmet vermeye başladı.

Alanya Marina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Kaptanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya Marina'nın Antalya'nın doğusundaki tek yat limanı olduğunu kaydetti. Alanya Marina'nın özellikle yaz sezonunda geçiş limanı olarak büyük ilgi göreceğini belirten Kaptanoğlu, Alanya Marina'nın özellikle doğudan Antalya yönüne gelen tekneler ve yatlar için ilk uğrak yeri olacağını bildirdi.

Alanya Marina'nın, geçen yaz sezonunun sonuna doğru hizmet vermeye başladığını, ancak bir çok unsurun eksik olduğunu ifade eden Müfit Kaptanoğlu, şimdi bu unsurların da tamamlandığını, marinanın eksiksiz bir hale getirildiğini söyledi. Tüm eksiklerine rağmen geçen yıl marinada 140 tekneyi ağırladıklarını anlatan Kaptanoğlu, bu yıl bu rakamın iki katına ulaşacağına inandığını belirtti.

Kaptanoğlu, şöyle konuştu:

''Antalya'nın doğusunda bugüne kadar hiç yat limanı yoktu. Bu bölge açık deniz olduğu için yat turizminin ilgi görmeyeceği iddia edildi hep. Ancak, Mersin'den Antalya'ya kadarki bölgede marina olmadığı için, Alanya Marina bu anlamda büyük önem taşıyor. Alanya Marina, doğudan gelen tekneler için ilk durak olacaktır. Bölgede, bakım ve onarım hizmeti veren önemli bir kışlama limanı olmayı hedefliyoruz. Yazın ise önemli bir geçiş limanı olacağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra değişiklik arayan yatçılar için yeni bir destinasyon olacak. Geçen yıl dünyanın her yerinden yatçılar geldi. Bu da limanımıza gösterilen ilginin giderek artacağını ortaya koyuyor.''

Alanya Marina'nın kısa sürede dünyanın gözdesi olacağına inandıklarını kaydeden Kaptanoğlu, yıllık ortalama 1 milyon dolar gelir elde ederek, limana yapılan yatırımın 7 yılda amorti edileceğini sözlerine ekledi.

Ortakları Alanyalılar'dan oluşan şirket tarafından tamamlanan ve toplam 7 milyon dolara mal olan Alanya Marina'da, 287'si denizde, 160'ı karada olmak üzere, aynı anda toplam 447 yat barınabiliyor. Marinada yatlara bakım ve onarım hizmeti de veriliyor.

Türkiye'nin 30. marinası olacağı belirtilen Alanya Marinada ayrıca, restoran, kafeterya, konaklama tesisi, yat sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik 20 dükkan, acente, hamam, sauna, spor merkezi, tenis kortları da bulunuyor. Alanya Marina'nın resmi açılışının ise Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle gerçekleştirileceği kaydediliyor.