BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çevreci öğrenciler madalyalarını aldı

Bu yıl 18.si düzenlenen İNEPO Uluslararası Çevre Yarışması'nın finalistleri madalyalarını aldı.

Abone ol

Fatih Koleji'nin organizasyonuyla bu yıl 18.si düzenlenen İNEPO Ulusal ve Uluslararası Çevre Yarışması Türkiye finalistleri madalyalarını aldı.

Bu yıl rekor katılımın gerçekleştiği etkinlikte birbirinden ilginç 632 proje yarıştı. 52 ilden gelen projelerin yarıştığı Türkiye finallerine en fazla katılım Manisa'dan oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen İNEPO Uluslararası Çevre Yarışması'nın Türkiye finali Büyükçekmece'deki Fatih Koleji'nde gerçekleşti. Ödül törenine İstanbul Vali yardımcıları Harun Kaya ve Feyzullah Özcan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye de katıldı. Programda bir konuşma yapan ve izinli olmasına rağmen ödül törenine katıldığını söyleyen Vali Yardımcısı Kaya, genç nesillerin yetiştirilmesinde İNEPO'nun önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi. Türkiye'yi ABD'de yapılan İNTELİSEF proje yarışmasında temsil etmeye hak kazanan öğrencilerden MEV Koleji Özel Ankara Fen Lisesi öğrencisi Ekrem Gündoğdu ve Efe Gülerci, bağımlılık yapıcı maddelerin kandan tayinini yapabilecek bir sistem geliştirdi. Kandaki kokain tayininin ilk kez bu makineyle yapılacağını anlatan 9. sınıf öğrencisi Gündoğdu, "Bu şekilde kandaki kokainin tayini hem daha hızlı yapılacak hem de daha önce kullanılan cihazların maliyeti düşecek." dedi. Türkiye'yi İNTELİSEF'te temsil edecek diğer öğrenciler ise İdil Özdamar, Aytekin Güçlü ve Tuğberk Vural oldu.

İNEPO 2010 Türkiye finalinde altın madalya kazanan diğer öğrencilerin isimleri ise şöyle: Alperen Açıkgöz, Mehmet Günay, Muhammed Serpi, Muhammed Öztürkcı, Zeyt Ozan Temli, Abdullah Enes Sarıbeyoğlu, Asena Başkan, Melisa Bilgin, Enes Aydoğdu ve Özgür Turan Öztürk. Dünyanın dört bir yanından öğrencilerin katılımıyla 18. kez yapılan İNEPO'nun uluslararası finali 19-21 Mayıs tarihlerinde Feshane'de gerçekleştirilecek.(