BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.411,63
HABER /  POLİTİKA

CHPli Ateşten hükumete ağır sözler

"Devletin kurumları çatışıyor" yorumlarını CHP'li Ateş yetersiz buldu. Ateş'e göre çatışma yok, saldırı var.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, son günlerde ''devletin kurumları birbiriyle çatışıyor'' şeklinde değerlendirmeler yapıldığını ifade ederek, ''Devletin kurumları birbiriyle çatışmıyor. İktidarın emrine giren kurumlar, demokratik, laik cumhuriyetin kurumlarına saldırıyor. Olay budur'' dedi.

Ateş, CHP Altındağ İlçe Başkanlığının bir düğün salonunda yapılan 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin önemine değindi.

Parti olarak yerel örgütlerden beklentilerinin, yerel düzeyde yaşanan yolsuzlukları, haksızlıkları ülke gündemine taşımaları olduğunu ifade eden Ateş, CHP'lilerden kapı kapı dolaşarak yaşanan sorunları aktarmalarını istedi.

Dünyanın en pahalı suyunun, Türkiye'nin en pahalı doğalgazın ve ulaşımının Ankara'da olduğunu savunan Ateş, örgütün özellikle bu haksızları sık sık gündeme getirmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in uygulamalarını da eleştiren Ateş, Gökçek döneminde kentte yoksulluğun on kat arttığını ileri sürdü. Gökçek'in CHP'yi Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü törenlerine katılmamakla eleştirdiğini söyleyen Ateş, Gökçek'in ''CHP'lilerin Atatürkçülüğünü eleştirebilecek durumda olmadığını'' ifade etti.

AK Parti iktidarının demokratik kurumları yıprattığını, basını susturduğunu iddia eden Ateş, bunun çok sakıncalı bir yaklaşım olduğunu söyledi. ''Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Bunu gören tek parti CHP ve CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal oldu'' diyen Ateş, ülkeyi bekleyen tehlikelere yönelik uyarılarını çok önceden yaptıklarını, ancak iktidarın bu uyarıları dikkate almadığını bildirdi. Ateş, ''Türkiye süratle daralmaya, diktatörlüğe doğru yol almaktadır'' dedi.

Son günlerde ''devletin kurumları birbiriyle çatışıyor'' şeklinde değerlendirmeler yapıldığını aktaran Ateş, ''Devletin kurumları birbiriyle çatışmıyor. İktidarın emrine giren kurumlar demokratik, laik cumhuriyetin kurumlarına saldırıyor. Olay budur'' diye konuştu.