BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHP'li 2 vekil hakkında suç duyurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'li iki milletvekili Eren Erdem ve Ali Şeker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, düzenledikleri basın toplantısında, kendisi hakkında iddialarda bulunan CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker hakkında "iftira" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

Bozdağ'ın avukatı Muammer Cemaloğlu'nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Erdem ve Şeker'in, Bozdağ'ın onur ve saygınlığını zedeleyecek asılsız iddia ve ithamlarda bulundukları kaydedildi.

Dilekçede, Erdem ve Şeker'in, Bozdağ'ın Adalet Bakanlığı döneminde, "Türkiye'den IŞİD'e sarin gazı sevkıyatı soruşturmasını yürüten Adana Savcısı Mehmet Arıkan'a, 'İslami motifli örgütlere operasyon yapmadan önce haberimiz olsun' diyerek savcıyı azarladığını, 'gizli bir el tarafından müdahale edilerek, dosyanın ilk celsede kapatıldığını' iddia ettikleri" belirtildi.

Erdem ve Şeker'in "hesap vermek zorunda olduğunu belirterek Bozdağ hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu" da aynı basın toplantısında beyan ettiği anımsatılan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Basın açıklamasında yer alan iddia ve isnatlar tümüyle gerçek dışıdır. Öncelikle şu hususu vurgulamak gerekir ki açıklamalarda geçen, müvekkilimin (Bozdağ) Adana Cumhuriyet Savcısı Mehmet Arıkan'ı çağırarak ve azarlayarak, 'İslami motifli örgütlere operasyon yapmadan önce haberimiz olsun' dediğine dair iddia gerçek dışı olup, müvekkilimi zan altında bırakan çirkin bir iftiradan ibarettir.

Müvekkilim, geçmişte yürüttüğü görev de dahil olmak üzere, ifa ettiği tüm görevlerde hukuktan hiç ayrılmamış ve görevini yasalara uygun olarak icra etmiştir. Bu çerçevede hiçbir soruşturmada ve kovuşturmada herhangi bir suçluyu kayırmaya yönelik bir girişimde bulunmadığı gibi, yargı yapanları etkilemeye yönelik bir tavassutta bulunmamıştır."

Dilekçede, açıklamanın "kara propaganda" amaçlı ve belli siyasi hedeflere yönelik bir kampanyanın parçası olarak yürütüldüğü vurgulanarak, "Şüpheliler, açıklamalarında müvekkilim hakkında yargı görevi yapanı etkileme suçu, görevi kötüye kullanma suçu, suçluyu kayırma suçu ile terör örgütüne yardım suçu gibi suçlamalarda bulunarak, basın ve yayın yoluyla hukuka aykırı bir fiil isnat etmek suretiyle soruşturma açılmasını talep etmekle, atılı iftira suçunu işlemişlerdir" ifadesine yer verildi.