BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.430,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den yargı krizli darbe ilanı!

CHP'li Haluk Koç, büyük bir devlet krizi yaşandığını söyleyerek anayasal bir darbe yapıldığını iddia etti.

Abone ol
İstanbul'daki yargı ve emniyet krizine CHP'den çok sert yorum geldi. Türkiye'de anayasa darbesi yapıldığını iddia eden CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "yargı açıkça dikta yönetiminin emrine verilmiştir" diye konuştu.
 
Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyan Haluk Koç, yolsuzluk operasyonuyla ilgili, savcı ve başsavcı tarafından yapılan karşılıklı açıklamalara değindi. Başsavcı Çolakkadı için 'hükümet sözcüsü' benzetmesini yapan Koç, şunları söyledi:
 
"Üzülerek görüyoruz ki İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, bir cumhuriyet savcısı olarak değil de bu vahim gelişmelere sanki bir hükümet sözcüsüymüş gibi yaklaşmaktadır. Bu müdahaleden sonra, açık ve net kamuoyunun şunu bilmesini istiyoruz; Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmış bulunmaktadır. Yargı açıkça dikta yönetiminin emrine verilmiştir. Şu andan itibaren anayasa resmen rafa kalkmıştır.

"SUÇ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR"

Artık rüşvet ve yolsuzluk, bu iktidar ve uzantıları için suç olmaktan çıkmıştır. Açıkça başbakanın ve birinci derecede yakınlarına uzanan tüm yolsuzluk iddiaları bundan sonra soruşturalamaz, yargılanamaz hale getirmiştir. Bu durum çok derin bir devlet krizi, kaosun içerisine sokmuştur. 

"ANAYASA DARBESİDİR"

Parti ve siyasi farkı gözetmeksizin, anayasa darbesine karşı çıkacağından eminiz. Hükümet artık ahlaken değil hukuken de meşruiyetini kaybetmiştir. Altını çizerek tekrar ediyoruz. Bu bir anayasal suçtur. İşlenen suç bir anayasa ihlal suçudur. Ucu kendisine dokunmasın diye yolsuzlukları örtmek isteyen başbakan, hukuku ayak altına almış ve bunun bedelini hukuk önünde ödeyecektir.