BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CHPden Telekom grevine destek

CHP milletvekili, grevdeki Telekom işçilerini ziyaret etti ve destek çıktı.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş Başkanlığındaki bir grup CHP milletvekili, grevdeki Türk Telekom işçilerini ziyaret ederek, desteklerini bildirdiler.

Ateş ve beraberindeki heyet, Türk Telekom Ankara İl Müdürlüğü önüne gelerek, buradaki işçileri ziyaret ettiler.

Türkiye Haber-İş Sendikası Ankara Merkez Şube Başkanı Selami Terkan, burada yaptığı açıklamada, sendika olarak yasaların kendilerine tanıdığı demokratik bir hakkı kullandıklarını söyledi. Bu konudaki kararlılıklarının masa başında haklarını alana kadar devam edeceğini vurgulayan Terkan, ''Herkes hukukun üstünlüğüne inanmalı ve buna uygun davranmalı'' dedi.

Türk Telekom yönetiminin katı tutumu nedeniyle arzu etmedikleri halde greve çıktıklarını ifade eden Terkan, toplumun grevlerini yakından izleyip, destek verdiğini, bundan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Terkan, fırsat düşkünlüğü ile ücret sendikacılığı yapmadıklarını ifade ederek, bunun yanında şirketteki gelişmelere sessiz kalmalarının da mümkün olmadığını kaydetti.

Türk Telekom hatlarına yönelik sabotaj iddialarını da değerlendiren Terkan, ''Sizin yapmadığınızı kim garanti edebilir? Burası benim ekmek kapım, ailem. Buradaki münakaşaları dışarıya taşımamız söz konusu olmaz. Ancak 'çamur at izi kalsın' mantığıyla hareket edilmemeli. Varsa yapan yüce adalete teslim edilmeli'' diye konuştu.