BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHP'den tehlikeli atık iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, İstanbul Şişli Etfal Hastanesi yanındaki hazine arazisinin hafriyat ve tehlikeli atık maddelerin depolandığı çöp alanı olarak kullanıldığı iddiasının doğru olup olmadığını sord

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı :

"İstanbul Şişli Etfal Hastanesi yanındaki hazine arazisinin hafriyat ve tehlikeli atık maddelerin depolandığı çöp alanı olarak kullanıldığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlar tarafından konu ile ilgili yaptıkları şikayetlere kayıtsız kaldıkları ve yasal prosedürleri uygulamadıkları iddiası doğru mudur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Müdürü'nün görev ve yetkilerini kullanmayarak tehlikeli atıkların İstanbul şehir içerisinde gömülmesine seyirci kaldığı iddiası doğru mudur?

Bu atık yığınının yükseltilerek peyzaj mimarisi makyajlaması yapılarak üzerine helikopter pisti inşa edildiği doğru mudur? İddia doğru ise helikopter pisti inşaatı için imar iznini hangi kurumlar vermiştir? Helikopter pisti kime aittir?

İleride kamu aleyhine tehlikeli sonuçlar doğurabilecek olan hafriyat ve atık gömüsü olarak kullanıldığı iddia edilen alanın temizlenmesi için gerekli yasal prosedür başlatılacak mıdır ?"