BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,54
ALTIN 2.377,22
HABER /  DÜNYA

Aracının benzerliği sonu oldu

Esenyurt’ta otomobilde sohbet eden iki gencin üzerine yanlarına yanaşan iki otomobilden ateş açıldı. Gençlerden birinin öldüğü olayın ardınd...

Abone ol

Esenyurt’ta otomobilde sohbet eden iki gencin üzerine yanlarına yanaşan iki otomobilden ateş açıldı. Gençlerden birinin öldüğü olayın ardından 7 kişi gözaltına alınırken, zanlıların aracı husumetli oldukları kişilerin aracına benzetip ateş açtıkları ortaya çıktı.
Olay, 13 Mart gecesi saat 02.30 sıralarında Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi Ufuk Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, üniversite öğrencisi Fikri Doğan (23) ve arkadaşı Fatih Celal Ay (26) cadde üzerinde park ettikleri otomobil içerisinde sohbet etmeye başladı. Aniden otomobilin yanına yaklaşan iki araçtan inen silahlı kişiler, otomobildeki Doğan ve Ay’ın üzerine kurşun yağdırdı. Altı el kurşun atılan olay sonrasında saldırganlar otomobillerine binerek olay yerinden hızla uzaklaştı. Yaralanan gençler, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Otomobilin sahibi Fikri Doğan hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybederken, bacağından yaralanan arkadaşı Fatih Celal Ay ise tedavi altına alındı.
Olayla ilgi inceleme başlatan Cinayet Masası ekipleri, olayda yaralanan Fatih Celal Ay’ın ifadesine başvurdu. Ay ifadesinde, kendilerine saldıran kişileri daha önce hiç görmediğini ve tanımadığını söyledi. İncelemelerine devam eden polis, çevredekilerden aldığı bilgi doğrultusunda cinayetten birkaç saat önce iki sokak ötede mahallenin gençlerinden birinin otomobilinin camının kırıldığı ve kavga yaşandığını öğrendi. Kavgaya karışanları gözaltına alan polis ekipleri, yürüttükleri soruşturmada Şaban A. (27) ve Ruhat A.’nın (20) kız meselesi yüzünden husumetli oldukları kişilerce kendi mahallerinde otomobillerinin camının kırıldığını ve arbede yaşandığını belirledi. Kavgadan sonra Şaban A. ve Ruhat A.’nın yanlarına arkadaşlarını da alarak iki otomobil ile kendilerine saldıran kişilerin peşine düştükleri belirlendi. Polisin yaptığı incelemede, Şaban A. ile arkadaşlarının kendilerine saldıran kişilerin kaçtığı arabayı aradığı, Fikri Doğan ve arkadaşının içinde oturduğu otomobili de hasımlarının otomobili zannederek taradıkları iddia edildi.
Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 7 kişiden Şaban A., Ruhat A. ve Gökhan S. (28) tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)