BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.436,06
HABER /  GÜNCEL

Brezilyalı gençler Papa için Copacabana plajındaydı

Bir milyon Katolik, Dünya Gençlik Günü kapsamında Rio'nun ünlü Copacabana plajında Papa Francis'i dinlemek için bir araya geldi.

Abone ol

Papa Francis, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki ünlü Copacabana plajında Dünya Gençlik Günü kapsamında binlerce Katolik gençle buluştu.

Etkinlik kapsamında helikopterle plaja varan Papa, daha sonra özel aracında 4 kilometre boyunca kalabalıkla selamlaşarak ilerledi.

Papa'nın Rio'da favela olarak bilinen gecekondu semtlerinden birine yaptığı ziyaretin ardından düzenlenen etkinliğe tahminen 1 milyon Katolik katıldı.

Öte yandan kötü hava şartları, hafta sonu Rio'un dış kesimlerinde bir çiftlikte yapılacak etkinliğin yerinin değiştirilmesine neden oldu.

2 milyon kişinin katılmasının beklendiği ayinler, çiftlik ve çevresinin şiddetli yağışlar sonucu çamurla kaplanması üzerine yine Copacabana'da yapılacak.

Papa halka hitabında "Rioluların soğuğu ya da yağmuru sevmediklerini duyardım. Ama inancınızın güçlü olduğunu gösterdiniz" diyerek şakalaştı.

BBC Rio muhabiri Julia Carneiro, Olimpiyat delegelerine benzer şekilde, her ülkeden çeşitli grupların ellerinde bayraklarıyla toplandığını aktardı.

İlk yurt dışı seyahatini Brezilya'ya yapan Papa için ülkede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Papa'nın Rio ziyaretinde hükümet karşıtları da gösteri düzenledi.

Polis, göstericileri göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla dağıttı.

Protestocular, ekonomik krizin pençesindeki Brezilya'da Papa'nın ziyareti için 53 milyon dolar harcanmasına tepki gösteriyor.

Papa'nın uyuşturucuyla mücadele konusundaki mesajları da yakından takip ediliyor.

Papa Francis ziyaretinden hemen önce karşı olduğunu, bu sorunun kökleriyle mücadele edilmesi gerektiğini söylemişti.