BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den skandal referandum kararı

Referandum sürecinde Kılıçdaroğlu'nu yalnız bırakarak çalışmadıkları ileri sürülen Yılmaz Ateş'ten CHP'yi sarsacak iddia!..

Abone ol

İNTERNETHABER / 'Kılıçdaroğlu meydanda, vekilleri nerede?' tartışması yeni boyut kazandı!.. Deniz Baykal ile İzmir'de yüzerken görüntülenen ve referandum sürecinde çalışmadığı için eleştirilen Yılmaz Ateş'ten şok bir iddia geldi!..

CHP Genel Merkezinde hazırlanan referandum çalışması listesine göre Yılmaz Ateş çalışmaması gerekenler bölümünde yer alıyor. Ateş eğer çalışırsa disiplin suçu işleyecek!..

Best FM'de yayınlanan gazeteci yazar Hadi Özışık'ın sunduğu 'Konuşan Türkiye' programına telefonla bağlanan Yılmaz Ateş, 'referandumda neden çalışmadığı' sorularına yanıt verdi.

Hadi Özışık'ın 'Neden Kılıçdaroğlu 40 derece sıcağın altında referandum çalışması yaparken, siz Deniz Baykal ile denizde yüzüyorsunuz?' sorusuna Ateş öncelikle, 'Ben Genel Başkanlarıma saygı gösteren birisiyim. Deniz Baykal da sonuçta CHP'nin eski genel başkanı... Baykal'ı da seviyorum... İzmir'e beraber gitmemizin sebebi aslında bir etkinliğe beraber davet edilmiş olmamızdır. İzmir'de 4 gün kaldık ve 4 gün boyunca sadece 45 dakika yüzdük. Benim kendimce prensibimdir. Ben her genel başkanıma aynı sevgiyi, saygıyı gösteren birisiyimdir' dedi.

Hadi Özışık'ın 'Bu bir neden olamaz' ısrarları üzerine Ateş, CHP Yönetim Kurulu'nu sarsacak bir açıklama yaptı.

ÇALIŞIRSAK DİSİPLİN SUÇU İŞLEMİŞ OLURUZ!

Parti yönetiminin aldığı bir kararla 'Referandumda çalışamayacaklar' listesi hazırlandığını belirten Ateş, Deniz Baykal'ın yanında yer aldığı için o listedi olduğunu belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"CHP Genel Merkez'i, parti yönetim kurulu bir karar almış. Referandumda çalışacakların da, çalışmaması gerekenlerin de listesini yapmışlar. Benim adım listede çalışmaması gerekenler bölümünde yer alıyor. Çünkü eskiden Deniz Baykal ile Genel Başkan yardımcılığı yaptım. Şuanda referandum konusunda çarşıda, kahvehanede, sokakta vatandaşla konuşmak iştiyorum ama eğer ben konuşursam disiplin suçu işlemiş olurum. Bu nedenle referandum çalışmalarından uzak kalıyorum."

TARTIŞMA KONUSU OLAN SAV GENELGESİ

CHP yöneticileri bu iddiaya açıklık getirdi. Edinilen bilgiye göre referandum çalışmasıyla ilgili olarak CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın imzasıyla bir genelge yayınlandı. Genelgeye göre 78 il Parti Meclisi ve MYK üyelerinin sorumluluğuna dağıtıldı. Bu illerin milletvekilleri genel merkez yöneticileri ile birlikte çalışma yürütecek.

İstanbul Ankara ve İzmir'de ise durum farklı. Bu illerdeki milletvekilleri referandum çalışmasını Genel Sekreter Önder Sav'ın koordinasyonunda yapacak.

Genelgede "Önceki genel başkan yardımcıları tanımlanmamıştır" deniliyor. Ancak yöneticiler Yılmaz Ateş'in durumu için, "Yılmaz Ateş genel başkan yardımcısıydı. Ankara'da genel sekreterlikle temas halinde çalışabilir" değerlendirmesi yaptı.

Yetkililer ayrıca Ateş'in çalışmasının önünde bir engel olmadığını belirterek "Sayın Ateş Ankara Milletvekili. Eğer çalışma yapma izni olmasa Kılıçdaroğlu'nun Altındağ ve Mamak mitinglerinde neden bulunuyordu. Burada sorun yok" yorumunda bulundular.