BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den skandal diktatör kitapçığı

Kılıçdaroğlu'nun, "diktatör" olarak tanımladığı Başbakan Erdoğan'ın uygulamalarını "Kime diktatör denir" başlığı ile 20 maddede topladı.

Abone ol

CHP Genel Merkezi, içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerinin yer aldığı, Diktatör Kime Denir?’ başlıklı bir broşür hazırladı. Erdoğan’ın Adolf Hitler’e benzetildiği broşürlerden tüm illere gönderilirken, İzmir’e ise 50 bin adet yollandı.

"HİTLER DE SEÇİMLE GELDİ"

Broşürlerin metro, otobüs, vapur ve parti faaliyetlerinde halka ulaştırılacağını belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise “Her yerde dağıtacağız. Herkes hükümetin uygulamalarını en iyi şekilde görsün istiyoruz. Biz ‘susma sustukça sıra sana gelecek’ diyoruz. Başbakan’ın uygulamalarından ve konuşmalarından kendisine oy verenler de rahatsız. Hitler de seçimle gelmişti. Başbakan ‘diktatör’ tanımına en uygun kişidir” dedi.

DİKTATÖR KİME DENİR?

İşte broşürdeki bazı ifadeler: - “Yasama ve Yargı ayak bağıdır” diyen adamdan demokrat olmaz. Bunu söyleyene diktatör denir.

- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını yasaklayana demokrat denmez. Diktatördür.

- Masum insanları aylarca hapse atıp, yıllarca yargıç karşısına çıkarmayan bir düzeni kuran ve bu düzeni savunana demokrat denmez. Bunu yapanlara çağdaş demokrasilerde diktatör denir.

İNTERNETHABER POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİSİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?


- Başbakanı bulmuş çiftçi derdini anlatacak... Tarladaki çiftçiye “al ananı da git” diyene demokrat denmez. Bunu yapanlara diktatör denir.

- Gazetecilere “Boynunuzdaki tasmaları ben çıkardım” diyene demokrat denmez. Bunu söyleyene dünyanın her tarafında diktatör denir.

CHP'YE GÖRE ERDOĞAN'I DİKTATÖR YAPAN 20 MADDE. O 20 MADDEYİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN