BIST 10.067
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.434,55
HABER /  EKONOMİ

Borsa haftaya nasıl başladı?

BIST 100 endeksi yüzde 0,41 yükselişle, haftayı 76 bin puanın üzerinde açtı.

Abone ol

Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanan BIST 100 güne yatay seyirle başladı. 

Borsadaki yükseliş yüzde 0,48 olurken, endeks 76 bin 180 puana çıktı.

TCMB'nin faiz kararının beklendiği bugünkü PPK toplantısına kadar pozisyon almaktan kaçınan hisse senetleri piyasasında sakin seyir beklenirken; TCMB kararı ve geleceğe ilişkin verilecek sinyaller günün ikinci yarısında endeksin yönünde belirleyici olacak.

ÖNGÖRÜLER 50 VE 100 BAZ PUANDA YOĞUNLAŞIYOR 

Merkez Bankası'nın (TCMB) Temmuz ayında politika faizi ile faiz koridorunun alt bandını sabit tutarak, koridorun üst bandını artırması beklenirken; öngörüler 50 ve 100 baz puanda yoğunlaşıyor.

VOB'da ilk işlemler endekste alıcılı açılışa işaret ederken; VOB'da bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde 0.2750 puan yükselişle 92.7500 seviyesinde işlem görüyor.

TCMB KARARI BELİRLEYİCİ OLACAK 

Tera Menkul'den yapılan değerlendirmede, hisse senetleri piyasasında bugün temel katalizörün TCMB'den gelecek açıklamalar olacağı ifade edilirken; Gedik Yatırım'dan yapılan değerlendirmede de, "Türkiye piyasaları bugün gelecek TCMB kararını beklemekte. TCMB kararı, piyasalarda yeni yön konusunda belirleyici olacak" denildi.

Bugün ayrıca, gerçekleştirilecek FATİH projesi ihalesi kapsamında Vestel VESTL ve Arçelik ARCLK hisseleri de izlenecek.

Öte yandan Turkcell'in TCELL hissedarları Çukurova Holding ile Rus Altimo arasındaki davada da Privy Council,Çukurova'nın 1.57 milyar dolarlık ödeme miktarı için süre uzatımı istemesinin ardından tarafları dinleyecek.