BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den oyunuz 'hayır'lı olsun çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu 12 Eylül'de yapılacak referanduma neden "Hayır" oyu vereceklerini açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir Anayasa değişikliği, halkın çıkarları için bir şey getirmiyorsa, demokrasi getirmiyorsa, Kenan Paşa'nın Anayasası'nın bir uzantısıysa o zaman 12 Eylülde referandumda 'Hayır' diyeceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir, Bilecik, Bursa ve Yalova'yı kapsayan 4 günlük gezisinin ilk gününde, Polatlı Ticaret Borsa'sını ziyaret etti. Borsa önünde, parti otobüsünden vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu Polatlı'nın tarımın başkenti olduğunu ancak AK Parti'nin 8 yılık iktidarında ciddi kan kaybettiğini söyledi.

VATANDAŞTAN HAYIR OYU İSTEDİ

12 Eylülde yapılacak referanduma değinen Kılıçdaroğlu, alanda bulunanlara, ''Ankara'nın her yerinde bilbordlar var. '12 Eylülde evet oyu kulanın' diye çağrı yapılmış. Bu Anayasa değişikliği çiftçinin sorunlarını çözüyor mu? Dokunulmazlıkları kaldırıyor mu? yolsuzlukları kaldırıyor mu? İşsizliği bitiriyor mu?' diye sordu.

OYUNUZ HAYIRLI OLSUN

Kılıçdaroğlu, vatandaşların ''hayır'' cevabı vermesi üzerine, ''O zaman oyunuz da hayırlı olsun diyeceğiz. Bir Anayasa değişikliği halkın çıkarları için bir şey getirmiyorsa, demokrasi getirmiyorsa Kenan Paşa'nın Anayasası'nın bir uzantısıysa o zaman 12 Eylülde referandumda hayır diyeceğiz'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasını ''Hepinize hayırlı günler diliyorum'' diyerek tamamladı.

CAMİ AVLUSUNA GİRDİ

Borsa'dan ayrılan Kılıçdaroğlu, Cuma selasının okunduğu sırada parti otobüsünden inerek güzergahında bulunan Çarşı Camisi avlusunda namaz vaktini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti.

TEMELLİ'YE İLÇE SÖZÜ

Kılıçdaroğlu, Polatlı'dan önce Temelli'de de parti otobüsünden kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi. 'Temelli ilçe olacak, özgürlüğüne kavuşacak'' diyen Kılıçdaroğlu, Temelli'nin Sincan ilçesine bağlanmasını ve ilçe statüsünden çıkarılmasını eleştirdi.