BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.440,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

CHP'den öğrencileri sevindirecek yasa teklifi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, ikinci öğretimde harçlarının kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Abone ol

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, TBMM Başkanlığı’na, Yükseköğretim Kanununda ve 3843 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında İkili Öğretim Yapılması, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni verdi.

Teklifin gerekçesinde, Bakanlar Kurulu Kararı ile birinci öğretim ile açık öğretim öğrencilerinden alınmakta olan öğrenci katkı payının kaldırıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Yaklaşık 1 milyon 525 bin birinci öğretim öğrencisi ile 1 milyon 951 bin açık öğretim öğrencisinin harçları kaldırılırken, ikinci eğitim de okuyan öğrencilerin harçları oldukça yüksek olmasına rağmen kaldırılmamıştır. Birinci öğretim öğrencilerinin harç miktarı 284 TL ile 591 TL arasında değişirken, ikinci öğretim öğrencilerinin harç miktarları 770 TL ile 4268 TL arasında değişmektedir. Görüldüğü üzere ikinci öğretim öğrencilerinin harçları birinci öğretim öğrencilerinin harçlarına göre oldukça yüksektir. Tüm öğrencilerden alınmakta olan harçların kaldırılması Anayasamızın eşitlik ilkesine uygun olacaktır. Bu nedenle birinci öğretim ile açık öğretim de kaldırıldığı açıklanan harçların, ikinci öğretimde de acilen kalkması, düşünülerek ilgili kanunlarda değişikliğe gidilmiştir.”