BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  GÜNCEL

Umut'un katiline adım adım yaklaşılıyor

Detaylı çalışmalar polisi minik Umut’un katiline her gün biraz daha yaklaştırıyor

Abone ol

İzmir’in Karabağlar’daki parkta kaydırakta oynadığı sırada kimliği belirlenemeyen magandanın açtığı ateşle 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın vurularak öldürülmesinin ardından eldeki tek delil olan mermi çekirdeği üzerindeki inceleme, önemli bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Kriminal laboratuarındaki incelemede, magandanın kullandığı tabancanın kişiye özel ve el emeğiyle üretilmiş tabanca olduğu belirlendi. Polisin yeni rotası ise bu silahların üretildiği atölyeler ile bu tabancaları alabilecek yüksek ekonomik güçteki kişiler oldu.

Tabancalar konusunda uzman polislerin yaptığı mikroskobik incelemede, önemli bir ayrıntı saptandı. Umut’u öldüren mermi çekirdeği üzerdindeki yiv ve set izleri, magandanın kullandığı tabancanın kişiye özel yapılmış el emeğiyle üretilmiş tabanca olduğunu ortaya çıkardı. Sahadaki araştırmasına aralıksız sürdüren polisin bir yandan da yeni rotası, bu silahların üretildiği atölyeler ile bu silahları alabilecek yüksek ekonomik güçteki kişiler oldu.

Bu atölyelerde ürütelen silahların satıldığı kişilerin de tespit edilerek araştırma yapılabileceği bildirildi. Ayrıca, bu görüşmeler sırasında o namluyu yapan ustaya bile ulaşılmaya çalışılarak bilgisine başvurulacağı öğrenildi.