BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

CHP'den öğrencileri sevindirecek hamle

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, lisans üstü öğretim yapan öğrencilerin kendilerine tahsis edebilecek burslardan yararlanabilmesi için yasa önerisi verdi. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Önerinin gerekçesinde, yüksek lisans öğrencilerine sadece burs verilmesinin düzenlenmesinin yararlı olacağına işaret edilerek, iç içe geçmeler ve aynı görev alanı için farklı farklı statüler oluşturma anlayışların giderileceği ve üniversite öğretim yardımcılığı gibi önemli bir görevin eğreti bir statüde yapılmasının engellenmiş olacağına dikkat çekildi.

ÖNERİ NE GETİRİYOR

Öneri, Yükseköğretim Kanununun 50. maddesinin (d) bendini değiştiriyor. Değişiklikle, lisans üstü öğretim yapan öğrenciler, kendilerine tahsis edilebilecek burslardan yararlanabilecek.

Araştırma görevlisi statüsüyle öğretim yardımcılığı kadrolarında görev yapanlar, değişikliğin yürürlük tarihinden itibaren kanunda tanımlanan araştırma görevlisi kadrolarına geçmiş sayılacak. Atama sonucunda öğretim yardımcılığı kadrosunda geçen süreler, araştırma görevlisi olarak geçirilmiş sayılacak ve intibak işlemi buna göre yapılacak.