BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.384,02
HABER /  POLİTİKA

CHPden MYKya düzenleme

CHP, yerel seçimlere yeniden düzenlenmiş MYK yapısıyla girecek. Yeni MYK için partinin üst yönetimi görev alacak.

Abone ol CHP, yerel seçimlere yeniden düzenlenmiş MYK yapısıyla girecek. Tüzük değişikliğinin ardından CHP MYK’sı, Genel Başkan, Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcılarından oluşacak.

CHP’de yerel seçimler öncesinde parti programı ve tüzüğü yenileme çalışmaları sürüyor. 21 Aralık Pazar günü yapılacak kurultay öncesinde oluşturulan komisyonlar, CHP Genel Merkezi’nde toplandı. Komisyon toplantılarında, program ve tüzük taslağına son şekli verilecek ve 21 Aralık’taki kurultaya sunulacak.

ANKA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tüzük değişikliği ile birlikte Merkez Yönetim Kurulu (MYK) yapısı da değişecek. Genel Sekreter Yardımcılığı kaldırılacak, Genel Başkan Yardımcılarının sayısı 10 ya da 12 arasında olacak. MYK üye sayısının da 14 olması gündemde. Her Genel Başkan Yardımcısının sorumluluğunda bir alan olacak. Yine taslak tüzüğe göre, Genel Saymanlık kurumu da kaldırılacak. Bunun yerine “İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığıö getirilecek. Genel Başkan Yardımcılarını ise Parti Meclisi üyeleri arasından Genel Başkan seçecek. PM’nin, MYK’yı düşürme yetkisi ise korunacak.

Öte yandan, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, eski Manisa Milletvekili Hasan Ören ve İstanbul Milletvekili Ali Topuz tüzük değişikliğine ilişkin komisyona ortak bir önerge sundular. Önergede, Genel Başkan adaylığı için gerekli olan yüzde 20 barajının düşürülmesi, PM seçimlerinde blok liste yerine çarşaf liste ile girilmesi istendi. Komisyonun bu önerileri kabul etmesi ise beklenmiyor. Tüzük taslağına göre, MYK üyeleri Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreter üyelerden oluşacak.

TEMSİL VE YAZIŞMA

Sol partilerin önemli organlarından Genel Sekreterlik yetkileri de tüzük değişikliğinin ardından azaltılmış olacak. CHP Genel Sekreteri, partinin yazışma ve hukuk işlerinden sorumlu olacak. Genel Sekreterlik yine örgütten de sorumlu olacak. Resmi kuruluşlarla ilişkileri de Genel Sekreterlik makamı sağlayacak.