BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.506,98
HABER /  GÜNCEL

Böylesi şeytanın aklına gelmez

Otomobil hırsızlarının geliştirdikleri yöntemler mağdur vatandaşları olduğu kadar hırsızları yakalamak için peşinde koşanları da şaşırttı.

Abone ol

Otomobil hırsızlarının geliştirdikleri yöntemler mağdur vatandaşları olduğu kadar hırsızları yakalamak için peşinde koşanları da şaşırttı.

Otoparklara giderek araçlarını park eden vatandaşları aldatan otomobil hırsızları kapıyı açmak için zaman harcamıyorlar.

BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİ SEÇİYORLAR

Otomobilini büyük alışveriş merkezlerinin otoparkına park etmek isteyen vatandaşları avlayan hırsızlar şu şekilde çalışıyor. Özellikle kuytu köşelerde ve cip veya station araç kollayan hırsızlar araç sahibinin araç dışına çıkması ile birlikte aracın arkasından yaklaşarak arka kapıyı sessizce açıyorlar. Araçtan uzaklaşırken uzaktan kumanda ile aracın kapısını kilitlediğini zanneden araç sahibi duyduğu klik sesi ile aracının kapısının kilitlendiğini zannediyor. Ancak çevre gürültüsü veya dikkatsizlik ile ikinci klik sesini duyamıyor.

Otomobil hırsızı ise araç sahibi aracın başından uzaklaşmasından sonra araca binerek düzkontak yapıyor veya uydurduğu anahtarla aracı çalıyor. düz kontak yapamadığı araçları ise içinde ne var ne yok soyuyor. Araç sahibi ise birkaç saat sonra aracına binmek için aracın yanına geldiğinde aracın yerinde yeller estiğini ya da içindeki eşyaların götürüldüğünü görüyor. Bu yöntem kullanılarak soyulan son araç Maslak'taki alışveriş merkezi İstinye Parkta gerçekleşti.