BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.451,39
HABER /  GÜNCEL

CHP'den ihraç edilen Nazlıaka gözyaşlarını tutamadı!

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edildi. Karar sonrası gözyaşları döken Nazlıaka, kararı yargıya taşıyacağını söyledi.

Abone ol

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiden ihracına karar verdi. Karar sonrası TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Nazlıaka gözyaşlarını tutamadı.

Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, şehitlere rahmet ve yakınlarına sabır dileyerek başladığı konuşmasında, böyle bir günde ihraç kararıyla ilgili basının önüne çıkmayı istemediğini dile getirdi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulunda, 7'ye karşı 8 oyla "yuvasından,

partisinden" ihraç edildiğini söyleyen Nazlıaka, "Bu, gerçekten çok tartışmalı bir karardır. Yani CHP'de bir milletvekilinin ihracı bir oy farkla belirlenmiştir. Ancak bu süreç içinde bazı Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin son derece yanlı, ön yargılı olarak süreci yönettiklerine üzülerek şahitlik ettim" diye konuştu.

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Kendisi ve avukatının, bu süreç içerisinde gerekli savunmaları yaptıklarını ve bilgileri aktardıklarını hatırlatan Nazlıaka, "İlk gün söylediğim sözlerimin arkasındayım. Yani olayla ilgili olarak, ilk gün 'Bu olay ismimin Aylin Nazlıaka olması kadar gerçektir' demiştim. Hala aynı şeyi savunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Ancak maalesef bu bazı önyargılı Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri nedeniyle karar bu şekilde çıktı" ifadesini kullanan Nazlıaka, lehinde oy kullanan üyelere ise teşekkür etti.

Nazlıaka, "Bugüne kadar benim partideki karşılığımı, emeğimi, yüreğimi yok sayan ve aynı zamanda ne kadar anlatırsam anlatayım olayı, inanmak istemeyen yapıdaki bu kişileri ne yapsanız zaten ikna etmeniz mümkün değildi" görüşünü ileri sürdü. İşte Nazlıaka'nın açıklamalarından bazı satır başları:

"O ROZETİ YÜREĞİMDEN SÖKEMEZLER"

Bu gerçekten de hukuksuz bir karardır. Hukukun üstünlüğünü savunan bir partide böylesine hukuksuz bir karar verilmiş olması, parti tüzüğüyle bile illiyet bağı kurulmakta zorluk çekilerek, zorlanarak da olsa o bağ kurularak böyle bir kararın verilmiş olması elbette esef vericidir. Ancak ben bunu yargıya taşıyarak, tekrar partime dönmeye çalışacağım. Çünkü şuna inanıyorum, yanlış hesap Bağdat'tan döner. Onun için bundan sonraki süreç artık bir hukuk mücadelesine dönüşecek."

7'YE KARŞI 8 OYLA İHRAÇ EDİLMİŞTİ

CHP Yüksek Disiplin Kurulu “Bir milletvekilinin odasında bulunan Atatürk resmini indirdiği iddiasının gerçek olmadığı ve iddianın iftira kapsamında bulunduğu” gerekçesiyle Nazlıaka’yı, 7’ye karşı 8 oyla partiden ihraç etti.

İhraca karşı çıkan 7 üyenin, kınama cezası verilmesinden yana oy kullandığı öğrenildi. Atatürk posteri tartışmasında CHP muhakkiklerinin hazırladığı raporu ele alan MYK, Nazlıaka’nın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı istemiyle disiplin kuruluna sevkine karar vermişti.