BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Hakan Fidan çıkışı!

Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığından çekilmesini duyurmasının ardından Ankara kulisleri hareketlendi. CHP'li Koç, Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na geri dönme ihtimali karşısında açıklama yaptı.

Abone ol
Hakan Fidan'ın milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu geri çekmesini muhalefet kanadından ilk değerlendiren isim CHP'li Haluk Koç oldu. Koç, Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığı görevine getirilmemesi gerektiğini söyledi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, milletvekili aday adaylığını geri çektiğini duyuran eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili, "Bir siyasi partiye üye olan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığına getirilemez ve getirilmemelidir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Koç, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığını geri çekmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
Hakan Fidan'ın görevinden istifa ederek bir siyasi partiye kaydını yaptırdığını ifade eden Koç, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin istihbarat örgütü başkanlığından istifa ederek bir siyasi partiye kaydını yaptıran ve milletvekili adayı olduğunu açıklayan Hakan Fidan, bugün bir açıklama daha yaparak üyesi olduğu iktidar partisinin milletvekili adaylığından da çekildiğini duyurdu. Birçok oyun ve pazarlığı içerse de milletvekili adaylığından çekilmek Hakan Fidan'ın hakkıdır ama herkes şunu çok iyi bilmelidir ki bir siyasi partiye üye olan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığına getirilemez ve getirilmemelidir."
 
Kulislerde Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na geri dönebileceği, ya da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görev alabileceği de konuşuluyordu.