BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,61
ALTIN 2.382,74
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Erdoğan'a soruşturma tepkisi

Dün Silivri'de yaşananlar CHP'nin başını yakacak gibi. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı CHP'li vekiller hakkında soruşturma başlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ-ANKARA- Dün Silivri'de yaşanan kargaşa bugün CHP'li vekillere soruşturma açılmasıyla devam ediyor. 45 milletvekiliyle Silivri'ye çıkarma yapan CHP, orada yaşananları protesto edince, hukuku engellediği gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında soruşturma açıldı.

YARGI TALİMATI ALDI

Dün Silivri'de bulunan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP'li milletvekilleri hakkında soruştırma açılması ile ilgili İnternethaber'e konuştu.

"Başbakan "yargı gerekeni yapacaktır" deyince Silivri savcısı apar topar Sayın Başbakanın talebi doğrultusunda soruşturma başlattı, hayırlısı olsun, demirden korkan trene binmez. Biz orada kanuna aykırı herhangi bir şey yapmadık, orada vatandaşa karşı, orantısız güç ve gereksiz şiddet uygulayan polisin daha büyük bir olaya sebebiyet vermemesi için vatandaşı açık alana yönlendirdik. İçeride de yine hakimi kanunlara uymaya davet ettik. Israrla, orada "Sayın Başkan, siz keyfi davranamazsınız, siz bu mahkemeyi kanunlara göre yönetmek durumundasınız, dolayısıyla duruşmanın aleniyet ilkesini, savunma hakkını ihlal ediyorsunuz, burada avukatlar var, biz burada ayaktayız, bir kısmı boş tutuyorsunuz" dedik. 

"Her zamanki uygulamada, basının ve milletvekillerinin oturduğu yeri boş tutarak milletvekillerini ayakta bekletmek yasamaya saygısızlıktır. Bu olayı çirkinleştirmektir, bu tavırlarının değişmesi için de protesto amaçlı alkışladık, buyursunlar soruşturma açsınlar. Yargının siyasi iktidarın güdümünde olduğu böylelikle ortaya çıkıyor, Başbakan grupta konuşur konuşmaz arkasından soruşturma başlattılar."

BİZ DOKUNULMAZLIK ZIRHINA BÜRÜNMEDİK

"Başbakan gerekeni biz yaparız da dedi, dokunulmazlıklarımızı kaldıracaklar galiba, buyursunlar onu da kaldırsınlar, biz dokunulmazlık zırhına bürünen insanlar değiliz, biz milletvekili adayı olurken dokunulmazlık istemediğimize dair bütün milletvekillerimizle form imzaladık. Biz dokunulmazlığın sadece kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılmasından yanayız. AKP'lilerle birlikte kaldıralım dokunulmazlıkları.