BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Demirtaş'a 'özyönetim' tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "özyönetim" açıklamalarına tepki göstererek, açıklamaların toplumsal barışa hiçbir faydasının olmadığını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "özyönetim" açıklamalarının, toplumsal barış inşası sürecine hiçbir faydası bulunmadığını belirterek, "Özyönetim, Türkiye'yi yeniden küstüren, bölen ve birbirinden uzaklaştıran, dolayısıyla şiddeti yeniden tırmandıracak öneridir" dedi.

Böke, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partisinin beş kadın milletvekiliyle cuma günü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemelerde bulunduğunu hatırlattı.

Daha iyi yaşam için siyasetin çözüm üretmek zorunda olduğunu belirten Böke, "Birbirimizi duyar, dinlersek, aklımızı açarsak, tüm sorunların üstesinden gelebiliriz. CHP, kalbini açarak Diyarbakır'da duyduğunu İzmir'de konuşarak, İzmir'de gördüğünü Eskişehir'de anlatarak, tüm Türkiye'yi barıştıracak adımları atacak öncü siyasi aktördür" diye konuştu.

Böke, piyade er Necati Yenikapı'nın, Şırnak'ın Cizre ilçesinde zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olduğuna dikkati çekerek, "Annesi Manisalı, babası Silvanlı, kendisi İzmir'de büyüyen Necati'nin Türkiye hayalini gerçekleştirecek siyaseti inşa etmek zorundayız" ifadesini kullandı.

"Güvenlikçi politikalar ile Akil İnsanlar Heyeti'nin de kurulduğu çözüm sürecinin kalıcı barışı getiremediğini" ileri süren Böke, CHP olarak sorunun çözümü için meclisteki partilerin eşit düzeyde temsil edildiği "Toplumsal Mutabakat Komisyonu", sivil toplum örgütü temsilcilerinin, toplumun tüm kesimlerinin bulunduğu "Ortak Akıl Heyeti" ve "Gerçekleri Araştırma Komisyonu" kurulmasını önerdiklerini kaydetti.

Selin Sayek Böke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "özerklik" ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatmasıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Dün keskinlemiş özyönetim açıklamalarının, toplumsal barış inşası sürecine hiçbir faydası yoktur. Özyönetim, Türkiye'yi yeniden küstüren, bölen ve birbirinden uzaklaştıran, dolayısıyla şiddeti yeniden tırmandıracak öneridir. Bu, önerimizin tam karşıtı yaklaşımdır. Türkiye'nin barışması, bir bütün olarak yeniden yaşayacağı ve hayal kuracağı günlere ihtiyacı var. Bu yönde CHP'nin üçüncü yol önerisinin ne kadar önemli olduğu da bugün bir kez daha karşımıza çıktı."