BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.394,39
HABER /  POLİTİKA

CHPden 50 sayfalık dilekçe

CHP, Anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak. Dilekçe 50 sayfadan oluşuyor.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, CHP ve DSP'li milletvekilleri ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in de imzasının bulunduğu, değişikliğin iptali ve yok hükmünde sayılması istenen dilekçe, yaklaşık 50 sayfadan oluşuyor.

112 imzalı dilekçede, Anayasa değişikliğinin, Anayasa'nın 2. maddesinde belirtilen laiklik ilkesine aykırı olduğu, içini boşalttığı ve işlevsiz hale getirdiği savunularak, Anayasa'nın ruhuna aykırı düzenleme yapıldığı ileri sürüldü. Dilekçede, değişikliğin, özgürlük değil, dini simge kabul edilen türbanın, üniversitelerde serbest bırakılmasını amaçladığı savunuldu.

Türbanla ilgili Anayasa Mahkemesinin daha önce verdiği kararların yer aldığı dilekçede, değişikliğinin, Anayasa'nın başlangıç, ilk 10 maddesi, 24, 42, 90, 138, 148, 153, 174 ve 175. maddeleriyle irtibatlandırılarak, Anayasaya aykırı olduğu ifade edildi.

Anayasa'nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez nitelikteki maddelerine aykırı olduğu iddiasıyla, değişikliğin yok hükmünde sayılması veya iptaline karar verilmesi istendi. CHP'nin, değişikliğin iptali için Anayasa Mahkemesine, çarşamba günü sabah saatlerinde başvurması bekleniyor.