BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'deki krize Erdoğan'dan ilk yorum

Başbakan Erdoğan, CHP'yi sarsan tüzük krizine ilişkin ilk yorumunu yaptı. Başbakan'ın sözleri Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üstü kapalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. CHP'deki kriz için "Hatta birileri de sadece partinin içine kapandı. Milletin derdini bir kenara bırakıp, yine kendi derdine düştüler" yorumunda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ilk kez CHP'deki krizle ilgili göndermede bulundu. İşte Erdoğan'ın gözüyle muhalefetin hali:

"ESTEK KÖSTEK OLDULAR"

"Muhalefetin Sivas'ın ötesine geçmesini istedim. Anadolu'yu gezmelerini istedik. Diyeceksiniz ki 'halk oylaması öncesi gezdiler' Mesele o günlerde gezmek dolaşmak değil, her an Türkiye'yi dolaşmak. Siyasetçinin görevi bu.

Her zaman estek köstek oldular. Nasıl olur bu işin önünü keseriz onu düşündüler. Biz dünyayı tanıyoruz. Hiç bir zaman muhalefet bu anlayışla hareket etmez. eğer ülkesinin çıkarı varsa ona seve seve desteğini verir. Ama bizde tam aksi.

"YİNE KENDİ DERTLERİNE DÜŞTÜLER"

İşte görüyorsunuz halk oylaması bitti, muhalefet yeniden Ankara'ya kapandı. Hatta birileri de sadece partinin içine kapandı. Milletin derdini bir kenara bırakıp, yine kendi derdine düştüler.

İnşallah bir gün Sivas'ın da ötesine geçerler, inşallah bir gün Hatay'ın Iğdır'ın Edirne'nin de ötesine giderler. İnşallah içeriden Türkiye'nin nasıl göründüğünü, dışarıdan nasıl gördündüğünü görme, duyma hissetme imkanına kavuşurlar.

YABANCILAR "HERKESE TANRI BU TÜR MUHALEFET VERSİN" DİYOR 

Biz 8 yıl boyunca muhalefeti yollara düşürmek için çok çalıştık. Aynı şekilde çalışacağız ve inşallah bu konuda başarılı olacağız. Muhalefet kazara yurt dışına çıktığı zaman da, 'acaba AK Parti iktidarını yalan yanlış beyanlarla nasıl şikayet ederiz nasıl karalarız' bunun derdine girdi.

Bunu da biz şikayet ettikleri kişilerden dinliyoruz. 'Ya sizlerle ilgili böyle dediler. Siz başka şey anlatıyorsunuz' 'Siz bizi nasıl görüyorsunuz?' dediğimizde 'herkese tanrı bu tür muhalefet versin' diyorlar. Bu da onların bize dediği."