BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de 'Tekin savaşı' kızıştı!

CHP'deki muhalif isimler Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aleyhinde kulis yapmaya başladılar.

Abone ol

CHP'deki muhalif isimler Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aleyhinde kulis yapmaya başladılar. Tekin'in 'evrakta sahtecilik' suçundan Yargıtay'da bekleyen dosyasının Tekin'in aleyhinde sonuçlanması için muhaliflerin Yargıtay'ı aşındırdıkları ileri sürüldü.

CHP yönetiminden tasfiye edilen bazı isimlerin, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Yargıtay'da bulunan 'evrakta sahtecilik' dosyasının aleyhte sonuçlanması için lobi yaptıkları ileri sürüldü.

İddiaya göre, eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakın hukukçu isimler, davanın seçim öncesinde onaylanması ve Tekin'in milletvekili adayı olamaması için çalışma yürütüyor. Tekin'in, geçtiğimiz günlerde parti içinde 'CHP'nin başarısız olmasını isteyen hainler' olduğuna yönelik sözü bu bağlamda ifade ettiği konuşuluyor.

Gürsel Tekin, 2006 yılında Kadıköy Belediye başkan yardımcısı olduğu dönemde 'belediye encümenini by-pass ederek bir sinema salonuna sadece kendi imzasıyla ruhsat verdiği' iddiasıyla yargılandığı davada, evrakta sahtecilik suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Zaman'ın haberine göre, Yargıtay'a taşınan dava için verilecek son karar, CHP'yi de yakından ilgilendiriyor. Yerel mahkeme kararının seçimlerden önce onanması durumunda CHP'nin 2. adamı olan Tekin, milletvekili adayı olamayacak. Partinin eski yönetimindeki isimlerin, Tekin'in hapis cezası alması için çalıştığı öne sürüldü.

İddia, Tekin'e yakınlığıyla bilinen gercekgundem.com internet sitesinde de gündeme geldi. Barış Yarkadaş'ın kaleme aldığı yazıda, "Önder Sav ile Hakkı Suha Okay, Tekin'in dosyasının bulunduğu dairenin olduğu katta görüldü" ifadeleri yer aldı. Ancak bu yazı, yayından kaldırıldı.