BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.408,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de kongre öncesi dava şoku

Denizli CHP'de yönetimden düşürülen Bülent Gökçe, kongre öncesi partiye dava açtı.

Abone ol

Denizli'de CHP'nin 14 Nisan'da yapılacak Olağanüstü İl Kongresi öncesi, düşürülen İl Yönetimi'nin Başkan Yardımcısı Bülent Gökçe, 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

Gökçe, istifa eden Yönetim Kurulu üyesi Nurdoğan Tokat'ın yurt dışında olduğu için imza atmasının mümkün olmadığını gerekçe gösterip, İl Yönetimi'nin düşürülmesi yönündeki MYK kararının iptalini ve yapılacak İl Kongresi'nin yapılmaması için tedbir kararı alınmasını talep etti. Mahkeme ise tedbir talebini reddetti.

Denizli CHP'de Yıldırım Aycan başkanlığındaki 21 kişilik İl Yönetimi'nden 11 kişinin istifa etmesi üzerine tüzük gereği il yönetimi düşmüş, Genel Merkez Yürütme Kurulu, İl Yönetimi'nin düşürülmesine ve 45 gün içinde Olağanüstü İl Kongresi yapılması için Mehmet Ali Orpak başkanlığında Geçici İl Yönetim Kurulu atamıştı. Geçici İl Yönetimi, İl Kongresi'nin 14 Nisan'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılması kararı almıştı. Olağanüstü İl Kongresi'ne günler kala CHP, düşürülen İl Yönetimi'nin Başkan Yardımcısı Bülent Gökçe'nin açtığı davayla şok yaşadı.

Yıldırım Aycan başkanlığındaki İl Yönetimi'nin Başkan Yardımcısı Bülent Gökçe, Denizli 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açarak, İl Yönetimi'nin düşürülmesi yönündeki MYK Kararı'nın iptalini ve Pazar günü yapılacak olan Olağanüstü İl Kongresi'nin tedbir konularak yapılmamasını talep etti. Gökçe, açtığı davada İl Yönetimini'nin düşmesine 11 yönetim kurulu üyesinin istifasının neden olduğunu, istifa edenlerden İl Yönetim Kurulu üyesi Nurdoğan Tokat'ın o dönem yurt dışında olduğu için imza atmasının mümkün olmadığını ileri sürdü. Tokat'ın imza atamayacağı için istifa sayısının 10'da kalacağını, bu durumun da tüzük gereği yönetimin düşmesini gerektirmeyeceğini iddia eden Gökçe, MYK kararının iptalini ve kongreye tedbir konulmasını istedi. Ancak Denizli 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, yaptığı incelemede tüzüğe aykırı bir durum olmadığını belirtip, tedbir kararı alınması istemini reddetti.

Gökçe'nin açtığı dava il teşkilatında da şok yaşanmasına neden oldu. Düşürülen yönetimdeki İl Başkanı Yıldırım Aycan, CHP'liler olarak hiç olmayacak zamanda iç çekişmenin içine düştüklerini belirtip, "Bu duruma bir an önce son vermek zorundayız. Başında bulunduğum il yönetimi bazı arkadaşlarımın kararlarıyla düşürüldü. Bu siyasi bir tavırdır. Bu tavrın yargılamasını kongre üyeleri yapacaktır ve delegelerin verdiği karar en doğru karar olacaktır. Olayın adli yargıya taşınmasını doğru bulmuyorum" dedi.

İSTİFAYI FAKSLA BİLDİRDİ

Geçici İl Yönetim Kurulu Başkanı ve İl Başkan adayı Mehmet Ali Orpak ise, dava açmanın partiye ve dava açanlara zarar vereceğini savunup, "Olayı yargıya taşıyanların kime, neye hizmet ettiklerini bilemiyorum. Ama partiye ve kendilerine zarar veriyorlar. Davanın kongreyi etkileyeceğini sanmıyorum. İstifalar sırasında bir üyemiz yurt dışındaydı. Bu kişi istifasını faksla bildirdi, Denizli'ye geldiğinde de istifasını elden verdi. Kendi beyanı var. Sorun olacak bir durum değil ama yapılan hiç doğru değil" diye konuştu. Dava açan Bülent Gökçe ise konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

14 Nisan Pazar günü yapılacak İl Kongresi'nde Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Mehmet Ali Orpak başkanlık için yarışacak.