BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.433,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den CHP'ye sürpriz teklif

AK Parti kendi önergesi ile CHP önergesini birleştirmeyi teklif edecek.

Abone ol

AK Parti bugün çözüm süreciyle ilgili Meclis'e verecekleri önerge ile CHP önergesinin birleştirilmesini teklif edecek.

Çözüm süreciyle ilgili Meclis'te araşştırma komisyonu kurulmasını teklif eden AK Parti'nin bu önerisi bugün TBMM'de oylanacak. MHP yaptığı aöıklamayla bu oylamaya katılmayacaklarını duyurdu.

BEŞİR ATALAY: TEKLİFLER BİRLEŞEBİLİR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, AKP'nin "Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu" önerisiyle ile ilgili, "CHP'nin çok benzer bir teklifi var. Belki o teklifler birleşecek" sözüne CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'ndan yanıt gelmişti.

Loğoğlu, “Karşı olmadığımız çözüm arama sürecine doğru yolda tutmaya çalışıyoruz. Biz Toplumsal Mutabakat Komisyonu’nu andıran bir tarzda komisyon kurulabilirse elbette bunun içinde oluruz. İnşallah Sayın Atalay’ın belirttiği şekilde bizim önerimize yakın yapıda bir oluşum olabilir” demişti.

CHP İMZASINI ÇEKSE BİLE ÖNERGE DÜŞMEYECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP'nin araştırma önergesine 20 milletvekiliyle imza koyduklarını belirterek, ''CHP, önergeden imzasını çekse bile düşmeyecek'' dedi.

Meclis Kulisi'nde gazetecilerle sohbet eden Aydın, çözüm süreciyle ilgili araştırma önergelerinin CHP ve BDP önergeleriyle birleştirilerek görüşülmesini istediklerini söyledi.

''AK Parti, CHP ve BDP'nin önergelerinin birleştirilerek görüşülmesinde CHP önergeden imzasını çekerse ne olur?'' sorusunu Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının Mart ayında verdiği önergeye kendilerinin de 20 milletvekiliyle imza koyduklarını belirterek, ''CHP imzasını çekse bile önerge düşmeyecek'' dedi.

Aydın, kurulacak komisyonunun adının ne olacağını Meclis Başkanlığı'nın takdir edeceğini ifade etti.

Kurulacak Komisyonun 17 milletvekilinden oluşacağını, AK Parti'ye 10, CHP'ye 4, MHP'ye 2, BDP'ye bir milletvekili düşeceğini anlatan Aydın, salt çoğunluğu sağlamanın Komisyon'un çalışmalarını yürütebilmesi için yeterli olacağını kaydetti.

Çözüm süreciyle ilgili olarak Meclis'in ve siyasi parti gruplarının desteğini almak istediklerini belirten Aydın, ''Bu konudaki tavrımız, sorunun çözümü konusunda ne kadar samimi olduğumuzu gösteriyor. O nedenle CHP'nin önergesine imza bile koymakta bir beis görmüyoruz'' dedi.