BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  POLİTİKA

CHP'de işler iyice karıştı

Partileri yerel seçim telaşı sardı ancak CHP'de parti içi sert eleştiriler devam ediyor. Eski CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Yıldıray Sapan eski partilerine ver yansın etti

Abone ol

Yerel seçimler yaklaşırken partiler seçim çalışmalarına odakladı ancak CHP’de ise parti içi karışılıklar meydana geldi. CHP’den dün istifa eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, eski partisine demokrasi eleştirinde bulundu.

Basın toplantısı düzenleyen Kesimoğlu: "Ben zannettim ki gerçekten CHP'yi yönetenler onlar da demokrasiye inanmışlar ve ülke için istedikleri demokrasiye eş değerli olarak parti içinde de demokrasiyi işletecekler. Ama gelinen noktada bunun böyle olmadığını gördük." dedi.

ZANNETTİM Kİ CHP DEMOKRASİYE İNANMIŞ
Koltuk sevdalısı eleştirilerine de sert tepki gösteren Kesimoğlu "Koltuk sevdam olsaydı, muhalefet yapmazdım” ifadelerini kullandı.  2004 yılında Deniz  Baykal’a, 2018 yılında da Kılıçdaroğlu'na muhalefet ettiklerini belirten Kesimoğlu "Eğer ben koltuk sevdalısı olsaydım, seçime 6 ay kala Muharrem İnce'nin yanında yer almazdım. Ben zannettim ki gerçekten CHP'yi yönetenler, onlar da demokrasiye inanmışlar ve ülke için istedikleri demokrasiye eş değerli olarak parti içinde de demokrasiyi işletecekler. Ama gelinen noktada bunun böyle olmadığını gördük." diye konuştu.

İSYANIM YÖNETİME
Eleştirelerinin CHP kimliği üzerinde olmadığını belirten Kesimoğlu şu ifadeleri kullandı: "Ben CHP'nin yönetimine isyan ediyorum. Yönetimin almış olduğu kararlara direniyorum, o kararları kabul etmiyorum. CHP'liliğimi ölçmek, kimsenin hakkı da haddi de değildir. Ben gözümü CHP'de açtım.

Özenle korudum, bilinçle korudum, ilkeyle korumaya devam ediyorum. Benim o altı ok 40 yıldır yüreğimde, benim yüreğimden onu silmeye hiçbir kimsenin gücü yetmez. 2014 yılında da sayın Baykal'a muhalefet ederken 29 milletvekili vardı arkamda. O muhalif milletvekillerinden birinin ismi de sayın Kılıçdaroğlu'ydu."

ESKİ VEKİL VERYANSIN ETTİ
CHP’te içerden sert bir eleştiride eski CHP Antalya Milletvekili ve DSP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Yıldıray Sapan’dan geldi. Sapan "Bu CHP'ye oy verirseniz FETÖ'ye oy verirsiniz." dedi. Muratpaşa Belediyesi önünde açıklama Sapan CHP'nin birileri tarafından çizgisinden saptırıldığını öne sürdü.

TUHAF ŞEYLER OLUYOR
"CHP'de tuhaf şeyler olmaya başladı" diyen Sapan, CHP'ye FETÖ'den adamlar geldiğini söyledi. CHP'deki cumhuriyetçilik ve laiklik gibi kavramların yok olmaya başladığını belirten Sapan, CHP'yi hangi güçlerin yönettiğinin belli olmadığını vurguladı. Sapan konuşmasına şöyle devam etti:
"FETÖ ile iş tutan adam CHP'li olur mu? DSP olarak Muratpaşa'dan FETÖ zihniyetini çıkartacağım. Muratpaşa'nın adı FETÖ ile anıldığı için ilçenin adını 'Adalya' olarak değiştireceğim. CHP'li seçmene sesleniyorum. Gerçekler bunlar. Sizi kandırıyorlar. Şu an ki CHP organik CHP değil. Kirli ilişkiler, rant peşinde. Belediyeleri paylaşma peşinde. Bunlara oy vermeyin. Burada Ümit Uysal'a oy veren FETÖ'ye oy vermiş olur. Bunlara bu tokadı atmamız lazım ki yeni CHP eski düzene gelsin. Bu CHP'ye oy verirseniz FETÖ'ye oy verirsiniz. Bu kadar net."