BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPde hesaplaşma günü

Bugün CHP'nin iki farklı etkinliği yaşanıyor. Sarıgül Baykal'a, Baykal Sargül'e karşı...

Abone ol

CHP, kuruluşunun 84. yılını nedeniyle kalabalık partili topluluğuyla Anıtkabir'e çıkmaya hazırlanıyor. Sabahın erken saatlerinde Anıtkabir önünde binlerce partili toplandı. Aynı saatlerde parti genel merkez önünde ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün 'Parola 999' sloganıyla muhalif hareketi başladı.

Başkent'te bugün, CHP'nin iki farklı etkinliği yaşanıyor. Bir taraftan 84. kuruluş dönümü nedeniyle CHP Lideri Deniz Baykal öncülüğünde bugün saat 10.30'da Anıtkabir'e çıkacak olan CHP'liler, Anıtkabir önünde büyük bir kalabalıkla toplanırken, diğer taraftan parti genel merkezi önünde Sarıgül'ün başlattığı muhalif hareketin protesto gösterileri yapılıyor.

84. kuruluş yıldönümünde CHP'nin de kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal'i Anıtkabir'de ziyaret etmeye hazırlanan binlerce partili, sabahın erken saatlerinde pankart ve parti bayraklarıyla Anıtkabir girişi önünde toplandı. Kalabalık nedeniyle caddeyi trafiğe kapatan polis, çevrede güvenlik önlemleri aldı. Partililer, Genel Başkan Baykal'ın gelmesine yakın, Anıtkabir'e girmeye başladı. Anıtkabir'e girişte parti bayraklarının kapı güvenliğince içeriye girmesine müsaade edilmedi.

CHP parti yönetimi, yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir'e çıkmaya hazırlandığı sırada genel merkez önünde ise Sarıgül'ün 'Parola 999' sloganıyla muhalif hareketi başladı.

Polisin güvenlik barikatı kurduğu parti önünde toplanan muhalifler, yönetimi protesto etti. Parti önüne gelen seçim otobüsünden sık sık "CHP'nin kapılarını gerçek sahipleri halka açmaya az kaldı" anonsu yapılırken, çok sayıda muhalif partilinin ise 'Baykal gitme vakti geldi" yazılı tişörtler giydikleri görüldü. CHP Genel Başkanı Baykal'ın Anıtkabir'e çıkmaya hazırlndığı saatlerde, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül de parti önündeki protesto gösterilerine katıldı.