BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Kutupta küresel ısınma duası

Bartholomeos’un liderliğinde 200 din adamı, küresel ısınma için dua etti.

Abone ol

Bartholomeos’un liderliğinde 200 din adamı, Grönland’da eriyen ve iklim değişiminin en endişe verici kanıtı olarak gösterilen buzulun yanıbaşında, küresel ısınmanın sona ermesi için dua etti.

Müslüman, Hıristiyan, Musevi ve Budist din adamları, "Kuzey Kutbu: Yaşamın Aynası" adlı sempozyum için gittikleri Grönland’ın batı kıyısındaki Illulisat buzulunun yanında, dünyanın geleceğinin iyi olması için dua ettiler. Küresel ısınma ile mücadeleye dikkat çekmek ve mücadele yollarının aranmasına katkı için Fener Rum Patriği Bartholomeos liderliğinde 200 din adamı, gemiyle erimekte olan buzulun yakınına gittiler.

Sessiz dua, iki dakika sürdü. İngiliz Müslümanların lideri Müşerref Hüseyin, "Bu dua, dünyayı nasıl kirlettiğimizin kanıtıdır. Bunu düzeltmek için yaşam biçimimizi değiştirmemiz gerekiyor. Yaratandan güç ve yardım diliyoruz" dedi. Fransa Musevi eski lideri haham Samuel Sirat da, evrene karşı yerine getirilecek yükümlülükler bulunduğunu söyledi. Grönland Piskoposu Sofie Petersen ise "Şu küçük dünyamızda, birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.