BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.433,72
HABER /  GÜNCEL

CHP'de Gezi-zekalı iki isim kim?

CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayları arasında gösterilen Musafa Sarıgül ve Gürsel Tekin arasındaki Gezi rekabeti gündeme oturdu.

Abone ol

Sabah yazarı Mehmet Barlas'tan Musafa Sarıgül ve Gürsel Tekin'i kızdıracak ima. Barlas bugünkü köşesinde her iki isme "Gezi-zekalılık çözüm mü?" diye sordu.

CHP'nin İstanbul aday adayları arasında yer alan Sarıgül ve Tekin arasındaki Gezi polemiği Barlas'ın gündemindeydi. "Kim daha iyi Gezici?" yarışını "acıklı" bulan yazar, eylemcilerin karşı çıktıkları projeleri hatırlatıyor. Barlas'ın bu yazısına Sarıgül ve Tekin'in ne cevap vereceği merak konusu. İşte o yazıdan bir bölüm:

HER ŞEYE KARŞI OLMAK
"Örneğin bugün İstanbul'da yaşayanlar çözüm bekleyen en önemli sorunun "Trafik sıkışmışlığı" olduğunu ve bunun da TEM ve E-5 olarak bilinen iki ana arterin yetersizliğinden kaynaklandığının farkındalar.
3'üncü Köprü, Marmaray ve yaygın metro projeleri bu yetersizliğe çözüm üretmeyi amaçlıyor. 50 yılda nüfusu 2 milyondan 14 milyona çıkan bu metropolde, keşke daha önce yeni köprüler ve geçişler yapılabilseydi.
Peki Gezi Ruhu'ndan topluma yansıyan söylemler nelerdi?
- 3'üncü köprü yapılmasın, yeni havaalanı yapılmasın, Kanalİstanbul yapılmasın...

GEZİ-ZEKALILIK ÇÖZÜM MÜ?

Düşünün bir kez... İstanbul Belediyesi'ni yönetmeyi talep ederken "Biz köprü de yapacağız, yol da" denilecek yerde "Biz Gezi Ruhu'nu temsil ediyoruz" söylemi ile seçim kazanılır mı?
"Demokraside sandık teferruattır" söylemi ile hatırlanan Gezi kalkışmasına sahip çıkmak, seçim sandığından galip çıkmak için aday olmak isteyenlerin tutarsızlığına kanıt olmaz mı?
Kısacası CHP'nin sözcüleri Gezi kalkışmasına sahip çıkmak yerine İstanbul'un ve tüm Türkiye'nin kalkınmasına dönük projeleri ile sahip çıktıkları oranda, bu parti de seçmen katında itibar kazanacaktır. Bu da siyasetin normalleşmesine ve demokrasinin bir hizmet yarışı olduğuna dönük inancı toplumda yerleşik hale getirecektir.
Demokratik siyaset gezi-zekâlılığı kabul etmiyor.

Mehmet Barlas tüm