BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

CHPde Demirel sürprizi

Her an herşey olabilir. Hele bu seçim dönemi sürprizlere daha çok gebe. Baykal'ın Demirel'e teklifi konuşuluyor.

Abone ol

Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel dümeni CHP'ye kırdı. Bir süre önce merkez sağ isimleri DP yerine CHP'ye yönlendiren Demirel, şimdi de kendisi bu partiye geçmeye hazırlanıyor.

Siyasi kulislere bomba gibi düşen haberi Sabah yazarı Mahmut Övür verdi: gelmiş.

"Siyaset kulislerinde çok dar bir kadro arasında konuşulanlara göre CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Demirel'e "Milletvekili adaylığı" teklifi götürdü.
Hatta sadece götürmekle kalmadı, ısrarcı da oldu. Ancak 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in nasıl bir cevap verdiği, daha doğrusu nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor. Ama siyasetin dizayn edildiği bu süreçte, böyle bir çıkışın bütün alışılmış siyasi kalıpları yıkacağı açık.
Yaklaşık 40 yıl siyasi rakip olarak mücadele ettiği bir partinin listelerinde Demirel adını görmek elbette bizlere şaşırtıcı gelebilir. Ama biraz işin içinde bulunanlara hiç de şaşırtıcı gelmiyor.
Bakın, uzun yıllar Demirel'in yanında siyaset yapan ve CHP'den milletvekili aday adayı olan İsmail Amasyalı, bu konuda neler söylüyor:
"Somut bir şey söylemeye hakkım yok. Ancak, Türkiye böyle bir ilginç dönemden geçerken, Demirel'in de siyaset kürsüsünde olmasını isteyen siyasi iradeler var."