BIST 10.170
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.388,70
HABER /  POLİTİKA

CHP yüzünden isim değişti

Planlanan Uzlaşma Komisyonuna CHP üye vermeyince; geri kalanlar Çalışma Komisyonu kurulmasına karar verildi.

Abone ol ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa ve bazı yasalarda değişiklik için kurulacak uzlaşma komisyonlarına CHP'nin üye vermemesi üzerine, AK Parti, MHP ve DTP grup başkanvekilleriyle görüşerek, "uzlaşma komisyonu" yerine "Çalışma Grubu" önerdi. TBMM İçtüzüğü’nün değiştirilmesi amacıyla oluşturulacak grup çalışmalarına başladı..

Toptan, AK Parti, MHP ve DTP’nin grup başkanvekilleriyle görüştü. Toptan, CHP’nin Anayasa ve bazı yasalarda değişiklik için kurulacak uzlaşma komisyonlarına üye vermemesi nedeniyle uzlaşma komisyonu yerine çalışma grubu önerisinde bulundu. CHP'nin uzlaşma komisyonları için üye vermediğini hatırlatan Toptan, bu nedenle Meclis'te kurulması planlanan 4 ayrı uzlaşma komisyonunun kurulamayacağını bildirdi.

İÇTÜZÜK İÇİN ÇALIŞMA GRUBU
Edinilen bilgiye göre, Toptan grup başkanvekillerine TBMM İçtüzük değişikliği ile ilgili bir çalışma grubunun oluşturulmasını önerdi. Alınan karara göre AK Parti, MHP ve DTP’den birer üyeden oluşturulacak çalışma grubu ilk toplantısını bugün yapacak. Toptan’ın, Anayasa değişikliği, AB uyum yasaları, siyasi etik ve siyasetin finansmanı gibi önemli değişiklikler konusunda grup başkanvekillerinden temas halinde olmalarını istediği öğrenildi. Toptan, ayrıca oluşturulacak İçtüzük ile ilgili çalışma grubuna CHP'nin de katılacağını umduğunu da dile getirdi.