BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

CHP muhalifleri yine kapıda kaldı

CHP Lieri Baykal’a muhalif milletvekilleri Hasan Aydın, İsmail Değerli, Mehmet Tomanbay ve Muharrem Toprak, ziyaret için geldikleri Trabzon'da ortada kaldı.

Abone ol

Ziyaret için İl Başkanı Cafer Hazaroğlu’na bilgi verdiklerini ve buna rağmen kapıda kaldıklarını belirten Tomanbay, “Milletvekillerine kapalı olan kapı, halka da kapalı demektir. Kimsenin buna hakkı yoktur'' dedi.

CHP’de parti içi muhalefetin öncülüğünü yapan Ankara milletvekilleri Mehmet Tomanbay ve İsmail Değerli ile İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ve İzmir Milletvekili Muharrem Toprak, bugün Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde partililerle toplantı yaptı. Zarha Dağı’ndaki Sürmene Otel’de gerçekleşen toplantıya, Trabzon’un yanı sıra komşu il ve ilçelerden CHP’li bazı yöneticiler, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak, CHP’deki parti içi demokrasi sorunu ve çözüm önerileri tartışıldı, Deniz Baykal eleştirildi. Bir bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya CHP Trabzon İl Başkanlığı’ndan hiçbir yönetici katılmadı.

KAPIDA KALDILAR

Toplantının ardından akşam saatlerinde CHP Trabzon İl Yönetimi'ni ziyaret etmek isteyen 4 muhalif milletvekili, geçtiğimiz günlerde Ordu’da olduğu gibi yine kapıda kaldı. CHP Trabzon İl Başkanlığı binasının kapalı kapısında bir süre bekleyen milletvekillerinden Mehmet Tomanbay, “Milletvekilleri olarak, ülkemizdeki ve partimizdeki demokrasi sorunlarını konuşmak, partimizin nasıl iktidara taşınabileceğini tartışmak için partililerimizle toplantı yaptık. Ardından, partimizi ziyaret etmek ve il başkanımızla görüşmek için geldik ama ne yazık ki parti binası kapalı. CHP’ nin kapıları milletvekillerine kapalı olmamalı. Milletvekillerine kapalı olan kapı, halka da kapalı demektir. Bunu kabul edemeyiz. Hiç kimsenin buna hakkı yoktur'' dedi.

İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ise, ziyaret konusunda İl Başkanı Cafer Hazaroğlu’na önceden bilgi verdiklerini belirterek, “Haber vermemize rağmen böyle bir tavırla karşılaşmamızı kabul etmemiz mümkün değil. Bu tablo CHP’ye yakışmıyor. Çok yanlış bir tavır'' diye konuştu.

HAZAROĞLU: KEYFE GÖRE PARTİ BİNASI AÇILMAZ

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü CHP Trabzon İl Başkanı Cafer Hazaroğlu ise şunları söyledi:

“Milletvekilleri Trabzon’da bir toplantı yaptı ve ben toplantı yapılacağını başkalarından duydum. Vekiller dün beni aradı. Batum’da olduğumu kendilerine söyledim. Bugün pazar olduğu için parti binamız kapalıdır. Resmi bir ziyaret olmadıkça, kimsenin keyfine göre parti binasını açamayız. Bunun dışında kimseye bir tavrımız sözkonusu değildir'' dedi.

Haber: Bahadır Öktem
Kaynak: