BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,09
HABER /  GÜNCEL

CHP muhalifleri tuş oldu

Şimdiye kadar 45 il kongresini tamamlayan CHP’de muhalifler sessiz soluksuz kaldı. İl Kongrelerini Genel Merkez'in adayları kazanırken çoğu yerde muhalefet adaysız kal

Abone ol

Ekim'de olağan kongresini gerçekleştirecek olan CHP, muhalefetsiz kaldı. Genel Başkan Deniz Baykal’a karşı büyük kongrede aday çıkaramayan muhalefet, il kongrelerinde de umduğunu bulamadı. Birçok ilde kongreye tek adayla gidilirken, muhalefetin aday çıkardığı bölgelerde kavga yaşanıyor. Genel Merkez’in galibiyetiyle sonuşlanan kongrelerde muhalefet şu ana kadar sadece Balıkesir il başkanlığını alabildi.

CHP’nin bu güne kadar 45 il kongresi yapıldı, sırada 23 il daha var. CHP’li muhalifler büyük kongrenin kaderini belirlemede önemli yerlerden birisi olan İstanbul’da da yenilgiye uğradılar. İkinci önemli il olan Ankara il kongresi ise bu hafta sonunda yapılacak. Muhalifler, uğradıkları hezimetin ardından Ankara İl Kongresi’ne gerekli ilgiyi göstermedi.

Cezalı vekillere davetiye yok...

3 Eylül 2005 günü Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapılacak kongreye, Genel Merkez’in adayı Hakkı Süha Okay’ın tek aday olarak girmesi bekleniyor. Baykal ve parti yöneticilerinin de hazır bulunacağı kongrenin gündeminde il başkanının yanı sıra, yönetim kurulu üyelerinin seçimi de var.

Bu arada, CHP Ankara İl Başkanlığı, cumartesi günü yapacağı kongre için CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından kınama cezası verilen vekillere, davetiye göndermedi. Bunlar arasında Ankara Milletvekilleri Mehmet Tomanbay, İsmail Değerli ve Muzaffer Kurtulmuşoğlu da var.

Tüzük gereği, kınama cezası alanlar bir yıl süre ile parti organlarına seçilemiyor. Kurtulmuşoğlu, yaptığı açıklamada, kendisine davetiye gönderilmediği için tepki gösterdi. ‘Kendileri pişirip kendileri yiyecekler’ diyen Kurtulmuşoğlu, şöyle konuştu: ‘Sonucunu sonra göreceğiz. Bizi kurultaya almamakla işler çözümlenmiyor. Partiyi bitirmek için uğraşıyorlar. Halk ders verecektir.’

Haber: Nevin Bilgin
Kaynak: www.stargazete.com