BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  POLİTİKA

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bir soruşturma daha!

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

KÜTAHYA Adliyesine gelerek suç duyurusu dilekçesini müracaat savcısı Zeki Güngör'e teslim eden Çetinbaş, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Çetinbaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatörlükle itham edilmesinin yersiz olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan hakkında kullandığı ifadenin sadece Cumhurbaşkanı'na dönük saldırı ve hakaret olmadığını vurgulayan Çetinbaş, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakaret olduğunu belirtti.

Çetinbaş, demokrasinin hakim olduğu toplumlarda, halkın iradesini yönetime yansıtmanın en temel ve etkili aracının seçimler olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun, demokratik yöntemlerle, anayasada gösterilen usule uygun gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda yüzde 52 oy alarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı için kullandığı ifade kabul edilemez. Kılıçdaroğlu, ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden kişiler veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan 'diktatör' nitelendirmesinde bulunmuştur. Bu da Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir."

Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi olduğunu dile getiren Çetinbaş, bu nedenle konuyu yargıya taşıdığını bildirdi.