BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  DÜNYA

CHP Lideri, karşısındaki dershaneyi görünce...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siz dershanelere ihtiyaç kalmayacak şekilde eğitim sistemini yeniden düzenleyecekseniz, gelin CHP siz...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siz dershanelere ihtiyaç kalmayacak şekilde eğitim sistemini yeniden düzenleyecekseniz, gelin CHP size destek verecektir” dedi.

’’KİMSİN SEN DERSHANELERİ KAPATIYORSUN’’
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda parti otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, dershaneler konusunu eleştirdi. Konuşma yaptığı meydanın karşısındaki binanın dershane olduğunu gören Kılıçdaroğlu, buradan kendilerini izleyen öğretmen ve öğrencileri göstererek, "Kim o işin uzmanı? Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı, o konuda görev yapan görevi üstelenen sivil toplum örgütleri. Ama bizim ki ne yapıyor? Akşam yatıyor, sabah kalkıyor ‘Dershaneleri kapatacağım.’ Ya kimsin sen dershaneleri kapatıyorsun? Dershane bir sonuçtur, başlangıç değildir. Hiçbir anne, baba çocuğunu gönüllü olarak dershaneye göndermez. Ama ne yapsın, başka çaresi yok. Okulda yeteri kadar ders verilmezse bu çocuk üniversiteyi nasıl kazanacak? Mecburen boğazından kısıyor dershaneye gönderiyor. Şimdi artık çağrı yapıyorum. Siz dershanelere ihtiyaç kalmayacak şekilde eğitim sistemini yeniden düzenleyecekseniz, CHP size destek verecektir. Bunu yapmıyorsunuz, ‘Ama ben kapatacağım’ diyor. Orada çalışan 50 bin öğretmen, yaklaşık 100 bin kişi var. Ne olacak bunlar? İşsiz kalacaklar, onların aileleri yok mu? O nedenle söylüyorum, biz mazlumdan yanayız, zalimin karşısındayız. Herkes bunu böyle bilsin" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi tekrar çağrı yapıyorum. Siz dershanelere ihtiyaç kalmayacak şekilde eğitim sistemini yeniden düzenleyecekseniz, gelin CHP size destek verecektir" dedi.
(İHA)