BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mersin’de korkutan gerginlik

Mersin’in Kazanlı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ile Suriyeliler arasında kavga çıktı. 21 Suriyeli vatandaş polis minibüsüyle mahalleden ...

Abone ol

Mersin’in Kazanlı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ile Suriyeliler arasında kavga çıktı. 21 Suriyeli vatandaş polis minibüsüyle mahalleden çıkartılarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Edinilen bilgiye göre olay, Mersin’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana geldi. Burada oturan Suriyeli vatandaşlar kendi arasında tartışırken, etraftaki Kazanlı halkından bir kaç kişide onları ayırmaya çalıştı. Bu arada bir Suriyeli büfecilik yapan bir esnafa yumruk attı. Öfkelenen vatandaşlar, Suriyeli vatandaşlara saldırdı. Bazı duyarlı vatandaşların yardımıyla linç edilmekten kurtulan bir grup Suriyeli, Karacailyas Polis Merkezi’ne götürüldü. Bunun üstüne bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Kazanlı halkı Suriyelilerin yaşadığı evin önüne gitti. Bölgeye gelen polis ekipleri Suriyeli vatandaşları yaşadığı apartmanın etrafından yoğun güvenlik önlemi alırken, çevredeki vatandaşlarda olay yerinden uzaklaştırıldı.
Bölgede tansiyonu düşüren polisler ve duyarlı vatandaşlar, Kazanlı halkını sağduyuya çağırdı. Polis ekipleri, bundan sonra gerginliğin olmaması için 21 Suriyeli vatandaşı, zırhlı polis minibüsüne bindirerek mahalleden çıkartıp, Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Suriyeli vatandaşların mahalleden götürülmesinin ardından bölge halkı da olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)