BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bahçeli çok sert !

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye ziyaretini eleştirerek, “Kerkük’te, Mu...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye ziyaretini eleştirerek, “Kerkük’te, Musul’da ve kardeşlerimiz şehit olmaktadır. Bu şerefsizliği yapanı şeref misafiri olarak nasıl kabul ediyorsunuz. Bunu kabul ederken gerçek şerefsizliği nasıl yapıyorsunuz” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da ilçe ziyaretleri kapsamında MHP Kemer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen rozet takma törenine katıldı. 2009 yılından bu yana Kemer Belediye Başkanı olan Mustafa Gül’ün çok önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Bahçeli, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçiminde Kemer Belediye Başkanı olarak kendisini gösterdiklerini kaydetti.
Yerel seçimler Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu seçim sadece belediye başkanı seçimi değil, siyasi hayatımıza anlam yükleyen, yönetimin yeniden şekillenmesine fırsat veren önemli bir dönüm noktası olacaktır. AKP’nin uygulamalarının sorgulandığı bir seçim olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli bir işareti ortaya koyacaktır. 2015 yılında gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleriyle siyasi iktidar, millet iradesiyle değişmesine vesile olacaktır. MHP olarak yerel seçimlere büyük önem vermekteyiz. Tam 30 Marta, 491 gün kala MHP seçimin bu önemi doğrultuda hazırlıklarını başlattı. Bin 1396 seçim çevrelerinde MHP seçimlere katılacaktır. Sonuç almak için her türlü gayreti ortaya koyarak bunu gerçekleştirecektir. Hiçbir seçim çevresinde, hiçbir siyasi partisiyle ittifak yapması söz konusu değildir. MHP kendi adaylarıyla seçimlere katılacak, milletimizin yüksek teveccühü ile seçimlerde başarılı olacaktır" diye konuştu.

"ERBAKAN’I REDDEDEREK..."
Herkese MHP’nin kapısının açık olduğunu kaydeden Bahçeli, "Ülkeyi yönetmeye de talip olan bir siyasi kurum olarak görevlerimizi yerine getirmeye bugünlerden hazırlanıyoruz" dedi. 11 yıldır ülkenin AK Parti tarafından yönetildiğini dile getiren Bahçeli, "Necmettin Erbakan’ı reddederek yeni dönemi kendisi ile başlatma kibrine bencilliğine kapılmıştır. Bunu herkes bilmektedir. Geçmişi reddederek her konuda partisinin yöneticileri kenara atarak, ’ben, ben’ diyerek diktatörlüğe giden birinin artık Başbakan olarak kalmaması lazım" diye konuştu.
Bugün medyanın durumunun Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline geldiğini kaydeden Bahçeli, "Medya bölücü terör örgütü kadar zarar veriyorsa medyanın yandaş ve zavallı hali de Türkiye’yi meşgul ediyor ve zora sokuyor. Bir grup medya sabah 06.30’da başlıyorlar. Karşınızda Recep Tayyip Erdoğan, bir gün önceki olayları ve konuşmaları. Mesaiye başlıyor. Recep Tayyip Erdoğan, 10’da Erdoğan, 12’de Erdoğan, 13’de Erdoğan, 24’e kadar Erdoğan. Neden gerçeği yansıtmıyorsunuz. Neyin üstünü örtmeye çalışıyorsunuz. Bölünme sürecine hangi ihanetle giderken Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratik açılımlarını gösteriyorsunuz" şeklinde konuştu.
“Bin yıllık kardeşlik istismar, edilirse bunun tedavisi olmaz” diyen Bahçeli, "Bu konuda iyi düşünün iyi araştırın. Sorun, sual ediniz. Durup dururken bugünkü siyasi iktidar 36 etnik gruptan bahsediyor. Say deyince 11-12’sini sayıyor. Daha ötesi yok. Ama kafaya bir 36 takmış. Nerden aklına geldi. Neyi kastediyor. Bilende yok. Kendisinin de haberi yok. Türk milletini yok farz ediyor. Türk milletinden hiç bahsetmiyor. ’Milletim’ diyor. Bu milletin kim diyoruz. Onu da söylemiyor" ifadelerini kullandı.

"GERÇEK ŞEREFSİZLİĞİ NASIL YAPIYORSUNUZ"
Barzani’nin gelişini 2. Habur vakası olduğunu iddia eden Bahçeli, "Barzani tapu dairelerini yaktı. Türkmenlerin tapularının ne olduğu anlaşılamaz hale geldi. Türkmenler göçe zorlandı. Kerkük’te, Musul’da ve kardeşlerimiz şehit olmaktadır. Bu şerefsizliği yapanı şeref misafiri olarak nasıl kabul ediyorsunuz. Bunu kabul ederken gerçek şerefsizliği nasıl yapıyorsunuz. Böyle bir ortamda seçime gidiyoruz. Erdoğan’ın rüyasını, hayalini sonlandırmalı 2015’de haydi yüce divana demeliyiz" şeklinde konuştu.
Kardeş çatışması başladığında ortada parti kalmayacağını kaydeden Bahçeli, "CHP’lisi, MHP’lisi diye bir şey olmaz. Bu kardeş kavgasını niye isteyelim. Sokaklarda çatışma değil, sandıkta sonuç almakla Recep Tayyip Erdoğan’ı kovalayıp atmaktır. O nedenle belediye başkanlığı seçimi önemlidir" dedi.
Konuşmasının ardından Bahçeli, MHP’ye katılan yeni partililere rozetlerini taktı. Bahçeli, Kemer programının ardından Manavgat’ta konaklayacağı otele geçti.
(İHA)