BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Kurultayı'nda 'Gök' gürültüsü

CHP Tüzük Kurultayı'na İsa Gök'ün tepkisi damgasını vuruyor

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP'de başlamadan hararetli tartışmaların fitilini ateşleyen tüzük kurultayında ilk büyük gerginliğin adı İsa Gök oldu.

Divan başkanlığı seçimi sırasında İsa Gök'ün "İtirazım var konuşma yapmak istiyorum" demesi üzerine salonda kısa süreli bir arbede yaşandı.

Gök önce salondan çıktı ancak ardından salona geri geldi ve kurultay yeniden karıştı. 

TEZAHÜRAT YARIŞI

Kılıçdaroğlu'nun kurultay divan başkanlığı için Adnan Keskin'i öneren dilekçeyi okuması ile başladı. Salondaki muhalifler, Adnan Keskin'in adının okunmasının ardından protestoya başladılar. Genel Merkez yanlıları ise "Kılıçdaroğlu" sloganları ile muhaliflerin seslerini bastırdılar.

Kürsünün hemen sol tarafında bir grup muhalif, kürsüye çıkmak istedi. Ancak aralarında Mersin Milletvekili İsa Gök'ün de olduğu bir grup görevliler tarafından dışarı çıkartıldı.


Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu gerginlik üzerine "birşeye inanmanızı istiyorum. Hiç kimse bizi halkın yürüyüşünden engelleyemeyecettir. Özgürlüğü, demokrasiyi ve bağımsızlığı içselleştirmiş olan bir CHP her zaman her yerde dimdik ayakta olacaktır" diye tepki gösterdi.

İKİNCİ KEZ GERİ GELDİ

Salona ikinci kez gelen İsa Gök, "Yeter sayı yok" gerekçesiyle Divan Kurulu'na dilekçe vermek istedi. Kürsünün önünde uzun süre bekletilen Gök'ün dilekçesi önce kabul edilmedi.

İsa Gök'ün kürsünün önünde nöbet tutması üzerine Divan dilekçeyi kabul etti.

Ancak dilekçenin kabul edilmesi İsa Gök'ü tatmin etmedi. Kürsü önünde nöbetini sürdüren İsa Gök, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına başlamasının hemen ardından kürsüye çıkmak istedi. Ancak güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaştı. Yaşanan arbedeye Kılıçdaroğlu müdahale etti.
rdemokrasisolenigaleri.jpg

"Kurultayın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur" diyen Kılıçdaroğlu, Gök'e müdahale eden güvenlik görevlilerini de uyardı:

"Beni hiçbir CHP'liden korumak gibi bir göreviniz yok."

Gök, daha sonra kurultay salonundan çıkartıldı.  

DİLEKÇESİ İŞLEME ALINMADI

İsa Gök'ün Divan Başkanlığı'na sunduğu dilekçe işleme alınmadı. 

YETERLİ İMZA YOK

Salonun dışında basın mensupların açıklamada bulunan Gök, kurultayın hukuksuz olduğunu iddia ederken, kurultayın toplanması için gerekli olan en az 625 delege imzasına ulaşılmadığını ifade etti.

Gök, kürsü önünde yaşananları anlatırken, "Dedim ki 'itirazım var, bir saniye izin verin' dedi. Ama ne konuşturuluyor, ne dilekçe alınıyor, iki sefer salondan dışarı çıkartıldım. Benim çalıştığım partim, ben partime hizmet ediyorum, ben 12 Milyon seçmene, CHP'nin gerçek tabanına hizmet etmeye çalışıyorum. Yanlış yapıldı, uyarmaya çalışıyorum ancak tekmeyle, kavgayla, küfürle, ceket yırtarak dışarı çıkartıyorlar. Hani demokrasi?" diye konuştu.

TUTANAKLARI GÖSTERDİ

Elindeki kağıtları gösteren Gök, "Bakın arkadaşlar Parti Meclisi üyelerinin tutanakları var, tutanaklarda, genel başkan çıktığında dahi hazirunu toplamadılar. Hepsi usule, yasaya aykırı. Benim partim bu kadar hukuksuzluğa mahkûm edilemez, bu CHP bu kadar hukuk, demokrasi, yasa dışılığa uğratılmaz. Benim isyanım buna" dedi.

Gök, Olağanüstü Kurultay'ın açılması gerekli olan, 1248 delegenin salt çoğunluğu sağlanmadığını iddia ederken, "Kanunlara bakın, 3'te 2 aranır kanunda. 630 imzayı bulduk diyorlar, 630 imzayla açamazlar, bu kadar basit" dedi. Gök, 840 imza bulunduğunun da doğru olmadığını belirtirken, hazirun defterinde sadece 583 delegenin imzasının olduğunu iddia etti.