BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,07
ALTIN 2.443,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İstanbul'un başına O mu gelecek?

CHP'de il başkanları operasyonu başladı başlayacak.. Berhan ŞimşeK'in görevden alınması kesin gibi.. Yerine 7 kişinin ismi geçiyor..

Abone ol

Yeniden yapılanma çalışmalarına başlayan CHP İstanbul İl Başkanlığı için yedi siyasetçinin ismi konuşuluyor. Bu isimler arasında CHP İstanbul'un 1993'teki kurucularından Nebil İlseven öne çıkıyor.

Gercekgundem.com'un haberine göre Genel seçimler için hazırlanmaya başlayan CHP Genel Merkezi, İstanbul İl Başkanlığı için de çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönemde CHP İstanbul İl Başkanlığı için yedi ismin geçtiği bunların arasında ise Nebil İlseven'in ön plana çıktığı konuşuluyor.

1993 yılında CHP'nin yeniden kuruluşu sırasında İl Başkanı Haluk Ulman'la birlikte yöneticilik yapan İlseven, uzun bir süredir Doğan Grubu'nda üst düzey yöneticilik yapıyordu. İlseven'in gruptaki görevlerinden ayrılarak profesyonel siyaset yapacağı söyleniyor.

Öte yandan, CHP İstanbul İl Başkanlığı için Aylin Kotil, Zafer Nuhoğlu, Şinasi Yalçın, Ali Özcan, Cengiz Özyalçın ve Bülent Kerimoğlu'nun da adı geçiyordu.