BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHP İstanbula göz dikti

CHP'nin yeni il Başkanı Gürsel Tekin görevine hayli iddialı başladı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Gürsel TEKİN, bugün Tepebaşı’nda bulunan CHP İl Merkezi’nde 11.00’de düzenlenen törenle görevini devraldı.

1000 dolayında partilinin katıldığı buluşmada TEKİN’in konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, İl Başkanı odasının önünde tebrik için uzun kuyruklar oluştu.


Alkışlarla salona giren İl Başkanı Gürsel TEKİN, konuşmasına “CHP’nin ülkenin içinden geçtiği kritik süreçte tarihsel misyonunu ve toplumsal görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için dimdik ayakta olduğunu” söyleyerek başlarken, “mevcut olumsuz tabloyu tersine çevirmek için CHP’nin seçimlerin ardından yeninden harekete geçtiğini” ifade etti.

“AKP hükümetinin gündelik politikalarından dolayı yolu, suyu, okulu, düzenli yerleşim alanları olmayan bir İstanbul’un, artık bir kent değil, büyük bir köy görünümü arz ettiğini” ifade eden TEKİN, “Bugünden itibaren CHP İl Örgütü’nde yeni bir dönem başlamıştır. Kentimizi içine düşürüldüğü bu karanlıktan çıkaracak politikalara ve güce sahibiz. Bu güç, kaynağını CHP’nin 84 yıllık köklü yapısından almaktadır. AKP’den kurtulmanın yolu ise bir süre önce kaybettiğimiz belediye başkanlıklarını geri almaktan geçiyor” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetin temel değerlerine bağlılık, vazgeçilmez ilkemiz olan laiklik ve halkçılık CHP'nin temel politikalarındandır” diyen CHP İstanbul İl Başkanı, laikliğin aşındırılmaya çalışıldığını söyledi.

Gürsel Tekin, din maskesi altına gizlenen siyasetçilerin, hem inançları sömürdüklerini hem de halkı yoksulluğa mahkum ettiklerini belirtti. “Halk AKP hükümeti tarafından gündelik politikalarla oyalanmaktadır” diyen Gürsel Tekin, AKP’li yöneticilerin 13 yıldan beri kentte tek bir iyileştirici adım atmadıklarını ifade etti.

“DEPREME KARŞI ÇALIŞMA YOK”

Gürsel Tekin, konuşmasında İstanbul’u bekleyen büyük tehlikeye de değindi. Depremin üstünden 8 yıl geçtiğini hatırlatan Gürsel Tekin, İstanbul’da hiçbir plan ve çalışma yapılmadığını söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin “İstanbul olası bir depreme karşı korunmasız bırakılmıştır. Yarın depremin yıldönümü ancak depremin yarattığı acılar hala yok edilmedi. AKP’nin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır” dedi.

“KAYNAKLARI HALKA DEĞİL, KENDİLERİNE AKTARIYORLAR”

Tekin, AKP’nin “yardım paketleri” hakkında ise şunları söyledi:

“AKP, devlet kaynaklarından yapılan yardımlarla, kendi yarattığı yoksulluğu gizlemeye çalışıyor. Kaynakları topluma aktarmayan AKP , perde arkasında yaşanan yağmayı “yardım paketlerinin arkasına saklıyor.

Toplum kendi emeğiyle geçinmek yerine, adeta "dilenci" konumuna getiriliyor. Bu, AKP'nin sosyal politikalarının olmadığını ve böyle bir dertlerinin bulunmadığının da en açık göstergesidir. CHP işte bunun için vardır: İnsani değerlerin korunması, emeğin yüceltilmesi, eşit ve paylaşımcı bir gelir dağılımının yaratılması en temel görevimizdir.

CHP HER YERDE VAR OLACAK

Varoşlarda, fabrikalarda, üniversite kampüslerinde, kısacası halkın olduğu her yerde, CHP de var olacaktır. Sosyal demokrasinin insanı insan yapan temel değerleri, halkımızın AKP karanlığından kurtulması için adeta bir fenerdir, rehberdir, ışıktır. Sosyal demokrasinin ilkeleri, sosyal demokrat politikalar, varoşlarda, kent merkezlerinde, okullarda, fabrikalarda karşılık buldukça, AKP'den kurtulmaya bir adım daha yaklaşacağız.

AKP'NİN DEVRİ BİTİYOR

İstanbul, CHP'nin ortaya koyduğu ve koyacağı politikalarla, artık AKP'nin rahatça at oynatabileceği bir yer olmaktan çıkacaktır. Etkin muhalefet, proje üreten ve uygulayan bir CHP, halkımızın kötü yönetimlere layık olmadığını da gösterecektir.

AKP'den kurtulmanın yolu ise, bir süre önce kaybettiğimiz belediye başkanlıklarını geri almaktır. AKP'nin yarattığı tahribatı giderebilmenin ve en nihayetinde AKP hükümetini iktidardan uzaklaştırabilmenin yolu, belediyelerin geri alınmasından ve yağma düzeninin dağıtılmasından geçmektedir.

BELEDİYELERİ GERİ ALACAĞIZ

CHP işte bu bilinçle, AKP'nin yağma düzeninin önemli bir kaynağı haline getirilen belediyeleri, yeniden halkın hizmetine sokmak için mücadele edecektir. CHP İstanbul örgütünün güncel görevi budur. CHP İstanbul örgütü bilmektedir ki; İstanbul'u alan Türkiye'yi de kazanır. İşte bu bilinç ve misyon, günün 24 saati aklımızdan çıkarmayacağımız en temel görevimizdir.

YENİ DÖNEMDE YENİ HEYACANLA YOLA ÇIKTIK

Bugünden itibaren, CHP İstanbul İl Örgütü'nde yeni bir dönem başlamıştır. Başta Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal ile CHP MYK'nın güveni ve inancı, bizim için en önemli göstergelerden biridir. CHP halktan aldığı yetkiyi, bugün yaptığı görevlendirmeyle, yine bizzat halkın kendisine vermiştir. CHP İstanbul İl Örgütü, kentimizi içine düşürüldüğü bu karanlıktan çıkaracak politikalara ve güce sahiptir. Bu güç, kaynağını CHP'nin 84 yıllık köklü yapısından almaktadır.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜK MESAJI

Birlik, beraberlik içinde yapacağımız çalışmaların harcı, sosyal demokrasinin gücünden alacağız. Sevgiyi ve güveni hakim kılacağımız CHP İstanbul Örgütü, iktidar alternatifi olmanın ve geleceği beraber kurmanın mümkün olduğunu da gösterecektir. CHP'nin ilkeleri, bunun için yeterlidir. İdeolojik birliğimiz, toplumsal çıkarları ön planda tutan anlayışımız, her bir partilimizi yapacağımız etkin siyasetin temel dinamiği haline getirecektir.