BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.403,32
HABER /  POLİTİKA

CHP ile Saadet ittifak için bir araya geliyor

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü'nün moderatörü Hande Fırat, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet lideri Temal Karamollaoğlu'nun pazartesi günü ittifak için Ankara'da bir araya geleceklerini iddia etti.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yerel seçimlerde ittifak için pazartesi günü bir araya gelecek. Bu arada Muharrem İnce'nin İstanbul adaylığı için Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve örgüt içi seçim istediği belirtildi.

CNN Türk'te yayınlanan programda Hande Fırat, Ankara kulislerinde konuşulan CHP-Saadet Partisi ittifakını gündeme getirdi. Fırat, her iki liderin pazartesi günü bir araya geleceğini ve ittifak konusunu masaya yatıracaklarını ileri sürdü. 

Öte yanda programda konuşan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Muharrem İnce'nin İstanbul adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ileri sürdü. 

Muharrem İnce ile görüşen Abdulkadir Selvi şöyle konuştu:

"Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na "İstanbul'la ilgili düşünceleriniz nedir? Bir görevlendirmeniz olacak mı benimle ilgili olarak?" diye soruyor ve ekliyor: "Eğer beni aday göstermezseniz, ben yine de partili gibi çalışır, miting yaparım." diyor.

Kılıçdaroğl da 'onu biliyorum, senin particiliğin tartışılmaz" cevabını veriyor İnce'ye.

İnce, "Eğilim yoklama niyetindeyseniz, "ben İstanbul'dan adayım" diyor. Kılıçdaroğlu da "İstanbul örgütü dahil olmak üzere bunu teşkilatlara soracam" diyor.

Muharrem İnce, "İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konulursa ben yarışa girip aday olacam, ama bu yapılmaz 'gel aday ol denirse' asla aday olmam." dedi açıklamasında."