BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,16
ALTIN 2.430,57
HABER /  GÜNCEL

CHP ile BDP arasındaki Kandil teması

Deniz Baykal'la ilgili ilginç bir ayrıntı daha gündeme taşındı

Abone ol
Ülke TV'de haftaya damgasını vuran olaylar masaya yatırıldı. Aslında Ne Oldu Programı'nda Baykal'la ilgili ilginç bir ayrıntı gündeme geldi.

Programda kaset skandalı ile ilgili ayrıntıya değinlirken Ünal Tanık, Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun gündeme getirdiği bir konuya dikkat çekti. Koç ailesinin önde gelen ismi İnan Kıraç'ın Baykal'ı ziyaret edişi ve ekibinden bazı isimleri değiştirmesi önerilmesi Baykal'ın da bu teklifi reddetmesi gündeme getirdi.

"CHP-BDP BİRLİKTELİĞİ İDDİASI"

Programda Sabah gazetesinde gündeme gelen bir haber tartışmaya açıldı. Ergenekon üyelerinin Kandil'le yaptığı görüşme bunun beraberinde Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'deki mitingi ile ele alındı. Erdoğan'ın Hakkari mitinginde dükkanlar kapatılıp insanlar engellenirken Kılıçdaroğlu'nun mitinginde dükkanların açık olması ve etrafın temizlenmesi ve insanların miting meydanına yığılması tartışmaya açıldı.

Hasan Öztürk, birilerinin AK Parti'nin 400 milletvekili çıkarsa bile anayasa yatırmaya müsade edilmeyeceğini, MHP-CHP ittifakının bir kenara bıralıkıp CHP-BDP birlikteliğine gidiş başlatıldığını söyledi.

"CHP DİNİ KULLANDI İDDİASI"

Salih Tuna, İnan Kıraç'ın Baykal'a yeni bir CHP kurulması çağrısında bulunduğunu, Baykal'ın bunu yerine getirmemesi üzerine tasfiye edildiğini söyledi. Mehmet Ali Birand'ın son dönemlerdeki açıklamalarına da değinen Tuna, Birand'ın kendi konumunu kaybetmemek için neler yaptıklarına değindi. Salih Tuna, Aysel Tuğluk'un 400 milletvekili de gelseniz size anayasa yaptırmayız" sözününün 27 Nisan'daki askerin tavrı ve "yüzde 99 oy alsanız iktidar olamazsınız" sözü ile eş değer olduğunu söyledi.

Serdar Akinan'ın ropörtajının sermaye tabanına değine Salih Tuna Türkiye'nin en eski sanayi ve sermaye gruplarından birinin sahibi olduğuna değinirken CHP'nin bugün tarih boyunca din dahil her alanı dönem dönem kullandığını savundu.