BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.446,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP grubunda yemin çatlağı!

Veto ve beykot krizi ile açılacak Meclis'te gözler CHP'nin alacağı kararda. CHP grubunda da çatlak görünüyor.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- Meclis'in kritik açılış töreni öncesi gözler CHP'de. Yemin etmemeyi tartışan CHP yönetiminin açıklayacağı karar öncesi milletvekilleri gergin.


Yemin etmeme eğiliminde olan CHP eski lideri Baykal, "Milli irade yaralı. Bu yarayı derhal tedavi etmek lazım. İpe un serme zamanı değil. Derhal çözülmeli" derken bazı milletveklileri de, "Meclis'i kuran bir partinin yemin etmemesi ne kadar doğru?" sorusunu yöneltiyor.

CHP'nin ilk grup toplantısı öncesi milletveikilleri Meclis'e geldi. Birbirini tebrik eden milletvekilerinin gündeminde CHP yönetimince tartışmaya açılan yemin etmeme eğilimi vardı. Milletvekilleri içinde en büyük ilgiyi gören CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'a bu soruyu yönelttik.

Meclis'te en uzun süre milletvekili yapan isim olduğunu hatırlattığımız Baykal, "Böyle bir açılış hatırlıyor musunuz?" sorumuza "Hayır" yanıtını verdi ve konuşmak istemediğini söyledi.

Ancak ısrarlı sorular üzerine şu açıklamayı yaptı:
"Milli irade yaralı. Bu yarayı derhal tedavi etmek lazım. İpe un serme zamanı değil. Derhal çözülmeli. Bu tıkanıklıktan yarra sağlamak doğru değil. Milli irade tecelli etmeli. Ülke siyasetinin öncelikli konusu bu. Bunu çözmekten yüzde 50 oy alanlar sorumludur. Kimse özel yetkili mahkemelerin kararları arkasına saklanamaz."

Baykal yemin etmeme ile ilgili düşüncesinin sorulması üzerine ise, "Parti yönetimi yetkili organların alacağı kararın gereğini yapacağız. Taktir onların. Yemin et denilirse ederiz, etme denilirse etmeyiz" dedi.

YEMİN ETMEME ÇATLAĞI

Ancak CHP'li milletvekilleri arasında yemin etmeme yönündeki öneriye mesafeli yaklaşanlar da var. Kimi milletvekilleri kuliste, "Meclis'i kuran partiyiz. Şimdi yemin edilmemesi tartışılıyor. Ortada ciddi bir sorun var. Hukuksuzluk var. Bir şey yapmak lazım, ama bu yemin etmemek olmayabilir" diye konuşuluyor. 

CHP'nin çiçeği burnunda milletveklilerinden Sinan Aygün ise ne yapmak gerektiğini Meclis'te etrafını saran gazetecilere sordu. Yemin etmemeye mesafeli duran Aygün de partisinin alacağı karara uyacağını söyledi.

CHP'nin kritik grup toplantısı başladı. Milletvekillerinin tam kadro katıldığı toplantıda tutuklu milletvekilleriyle ilgili kararların sonrasında izlenecek yol haritası belirlenecek. Toplantı sonunda CHP lideri alınan kararı basın toplantısı ile açıklayacak.