BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  SEÇİM

CHP, gerçek oy oranını açıkaldı!

Seçim virajının dönülmesine 6 gün kaldı. Adaylar son kozlarını oynarken, adayların en yakınındaki isimlerden de çarpıcı açıklamalar geliyor

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasını yürütecek komisyonda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak seçime bir hafta kala İhsanoğlu'nun şansının arttığını söyledi.

İNTERNETHABER'e açıklamada bulunan Toprak, Erdoğan'ın oy oranını gerçeğin üstünden gösteren anket şirketlerini mahkemeye vereceklerini söyledi. Toprak şu an Erdoğan ve İhsanoğlu'nun oylarının eşit olduğunu dile getirdi.

İşte Toprak'ın açıklamaları...

TOPLUM "NE OLUYORUZ" DEMEYE BAŞLADI


"Halk artık bir çok şeyi görmeye başladı. Başbakan'ın son zamanlardaki açıklamaları toplumda bir endişe ve panik yarattı. Toplum "ne oluyoruz" demeye başladı.

ANKET FİRMALARINI MAHKEMEYE VERECEĞİZ

"Anketlerin bir çoğunun sahte olduğuna inanıyorum. Anket firmalarını da gerekirse mahkemeye vereceğiz. Bu anketleri kimlerle yaptılar, anketörlerin sigorta primleri yatmış mı, bunlara kadar inceleyeceğiz. Bir grup anket şirketleri bindikleri dalı kesiyorlar. Masa başında anket yapılıyor ve birçoğuda manipule anketler."

ŞU ANDA OY ORANLARI AYNI

"Şu anda İhsanoğlu'nun şansı çok fazla. Toplum tanıdıkça yükselen bir İhsanoğlu var, toplum tanıdıkça düşen bir Erdoğan var. Elimizdeki verilere göre İhsanoğlu ve Erdoğan arasında oy farkı yok, şu anda iki aday da kafa kafaya gidiyor. "

Seçimi ilk turda sonuçlandırmak istiyoruz ama görünen o ki ikinci tura doğru gidiyor. İkinci turda İhsanoğlu kesin alır, bunu kamuoyunun sağduyusuna bağlıyorum, çünkü tanındıkça oyu artıyor. Bakın, İhsanoğlu yüzde 32'lerden çıktı buraya, Erdoğan ise 60'lardan geri geldi. Bu süre sürekli lehimize işliyor."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ